60-årspresenter!

Eftersom både jag och sambon fyller 30 år iår så har vi lyxat till det och införskaffat oss ett par gemensamma 60-årspresenter! Så nu har vi beställt en 37" LCD-tv och en espressomaskin från NetonNet! Svårt att hålla sig dessa dagar fram tills leverans - vill ju bara få hem grejerna!!! Passade på nu eftersom NetOnNet har dubbel garanti fram tills den 31/8.


LG LCD-TVEspressomaskin Kenwood

Foto: LG   
Foto: Kenwood

Till guldfisken

Innan jag hade katt så hade jag en guldfisk i en vanlig rund glasskål. Nu kan jag ju tyvärr inte ha en guldfisk eftersom den inte skulle bli långlivad, men hade jag kunnat ha en fisk så hade jag garanterat skaffat en sån här snygg skål. Skålen heter 1984 Fishbowl och är designad av Danny Cheung, en australisk designer. Namnet på skålen är inspirerat av George Orwells novell "1984".

Än så länge har jag bara sett skålen på australiska sidor (ex.
Workshopped, Top3ByDesign), där den kostar $390 AUD.

1984 fishbowl 21984 fishbowl
Foto: Workshopped


ReddLeather kattsäng

Apropå mitt förra inlägg och "exotisk design" tänkte jag visa dem fina kattsängen som jag köpt till min bengalkatt. Kattsängen kommer från ett Australiskt företag som heter Redd Leather och jag köpte min via Top3ByDesign, men den finns även att få tag på i Sverige, på PID. (Fast det är nog billigare att köpa via Top3ByDesign och skicka den till Sverige...)

ReddLeather kattsäng
Foto: Privat - designfreak
Sydafrikans design

Häromdagen kom sambon hem helt lyrisk efter att ha gått på stan med en kompis som är från Sydafrika, men som bor här i Göteborg. Vännen hade dragit med sambon till en relativt ny butik med design från hans hemland. Och jag förstår min sambos reaktion - den här butiken är något utöver det vanliga! Det stod helt klart när jag dagen efter blev meddragen av sambon :-)

Butiken heter
Springbok, efter antilopen, och ligger på Magasinsgatan 22.  Förutom inredningsdetaljer och möbler finns även lite mat och modedetaljer.
Springbok1Springbok2
Foto: Springbok


Belysning cocos

Så är man tillbaka från en underbar semester med sol, värme, segling, bad, shopping och grillfester m.m. Var i Stockholm en sväng och var så arg på mig själv att jag inte hann ta mig till butiken Wohnzimmer, som jag sett på nätet. Verkar vara en butik med många fina saker, bl.a. denna underbara lampan Cocos från Dome. Kostar dock hela 3995 kronor och med en katt hemma vet jag inte om jag skulle våga ha denna stående på golvet... Men ack så snygg!

cocos dome
Foto: Dome