God Jul och Gott Nytt År!!!

Julen närmar sig med stormsteg och jag ser fram emot en härlig ledighet! Kommer förmodligen inte blogga under ledigheten så det blir nya tag i det nya året istället. Avslutar med att fresta med ett par godsaker som jag gör varje år, Mandelknäck och Limekola. Recept hittar ni på Arla.se.

God jul och Gott nytt år!!

knäckkola
Foto: Arla

Skrynkligt

Att har skrynkliga kläder är väl inget nytt för strykjärnsfobiker som jag. Men nu är det helt ok med skrynklor i inredningen. Den härliga papperskorgen Bin Bin finns att köpa på DesignOnline (fri frakt t.o.m 19 dec nu) för 469 kronor och är ju helrätt under skrivbordet. Eller varför inte flourtantsnostalgi med keramikmuggar som föreställer de gamla hederliga plastmuggarna? Skulle ju vara perfekta glöggmuggar! Finns  på AkviHome och Designtorget bl.a. och kostar ca 65 kronor styck.

binbinCrinkle
Foto: Top3ByDesign och AkviHome

Julgransmatta

InredaDagens lucköppning på Inreda innehåller den här fina julgransmattan från Én Gry og Sif. Nedsatt från 1050 kr till 850 kr. Men fortfarande lite för dyr för min del... Jag får leta vidare helt enkelt.Foto: Inreda 

Vintervita ljushållare

Som vanligt när det är dags att handla juklappar till vänner och familjen så hittar man en massa fina saker till sig själv..... Hittade häromdagen dessa vita ljushållare som jag inte kunde motstå. De till höger kommer från Cult Design och kostade runt 70 kronor styck tror jag. Och den söta blomformade ljushållarna i porslin hittade jag i butiken Haga Hem för 129 kr styck (har även sett dem på Svenssons i Lammhult).

privat
Foto: Privat - designfreak

Betongljusstake

designonline
Kan tipsa om att DesignOnline har fri frakt t.o.m. 17 december. Jag är lite sugen på ett par ljusstakar i betong - skulle vara riktigt snygga på balkongen till våren. Ljusstaken är formgiven av Tove Adman och är 31 cm hög. Kostar 349 kr.

Foto: DesignOnline

Silver från Day Birger et Mikkelsen

Har ju tidigare bloggat om att Day Birger et Mikkelsen nu har en inredningsserie. Här lite snygga detaljer i silver, för den som orkar putsa :-)

Förutom äggkopparna finns allt att införskaffa på Inreda.com. Skrinen kostar från 599 kr; Hamrade skålar (set om 3) kostar 1595 kr; Runda burkar med lock 595 kr styck.Day Birger et Mikkelsen2Day Birger et Mikkelsen2Day Birger et MikkelsenDay Birger et Mikkelsen
Foto:
Day Birger et Mikkelsen


Lights from space

Ingo MauerNu är det förhoppningsvis inte många timmar kvar tills Christer Fuglesangs rymdfärd. Och vad passar då bättre än att surfa runt på Space? Visst, kanske inte den rymden de syftar på med namnet Space på en inredningsbutik, men ändå ;-)


Här är vägglampan Magic Eyes av märket Ingo Maurer. Fast jag tycker nästan den ser lite läskig ut...


Foto: Space Furniture

Pluto bordstabletter

Vi behöver nya bordtabletter hemma eftersom våra börjar bli gamla och tappa formen. Synd faktiskt, för jag gillar verkligen de vi har från Design House Stockholm i svart, veckat tyg (påminner lite om Pleece som jag bloggat om tidigare, här). Men efter ett antal år är det nu alltså dags för nya. Fick syn på dessa från Pluto och jag gillar den gråa med snöflingor i mönster. Men de andra är fina de med.


Foto: Pluto

Swedese klädhängare

I matsalen på jobbet finns Swedeses klädhängare utspridda bland borden. Måste säga att jag tycker dessa är helsköna! Skulle sitta perfekt hemma på väggen, för de där kläderna som är för rena för att tvättas men för smutsiga för att läggas tillbaka i garderoben :-)

Klädhängaren är formgiven av Michael Young och Katrin Petursdottir och finns i björk, svartlack eller vitlack. Finns med fot eller med väggupphängning.


Swedeseswedese
Foto:
Swedese

Katt-kryp-in

4 Hot Dogs är en dansk butik som säljer riktigt snygga saker till våra husdjur. Här är två kryp-in-möbler till katten i oliks stilar. Men smakar det så kostar det - Eddie's room (t.v.) kostar 4050 DKK och Lulu's hideaway till höger kostar 3450 DKK.
4hotdogs4hotdogsFoto:
4 Hot Dogs

Pleece!

pleeceFör några år sedan köpte jag en filt av märket Pleece från Design House Stockholm. Och jag måste verkligen slå ett slag för dessa filtar - helt underbart mjuka och riktigt snygga med den veckade designen. Jag var lite rädd att filten skulle tappa formen (vecken) vid tvätt, men icke, den ser lika fin ut nu som när jag köpte den.

Min är i svart men nu den röda här till vänster är riktigt fin! I serien, som är formgiven av  Marianne Abelsson, finns även mössa, halsduk, poncho och kuddar. 

Foto: Design House Stockholm

Stjärna till gran

julgransfot village
Igår blev det återigen lite lördagsshopping och huvudinköpet denna gång blev en julgransfot i gjutjärn från Village. Så nu väntar vi bara på granen :-)

Priset för julgransfoten är 399 kronor.
                       Foto: Privat - designfreak

Förnya kaklet

Sambon och jag bor tyvärr fortfarande i en hyresrätt vilket förstås innebär att man varken får eller vill göra om som man vill inredningsmässigt. I köket finns ett gammalt och fult grönt kakel som säkerligen är från 70-talet. Vi kommer ju förhoppningsvis inte bo kvar här alltför länge, så vi vill inte investera i nytt kakel utan funderar lite löst på det här med kakeldekor. Men självklart finns ett krux i detta - våra plattor är inte helt släta utan har en viss struktur.... Kanske inte fungerar alls då... Men tänkte iaf köpa nån enkel kakeldekor på Panduro och prova om det blir ok. Det nuvarande kaklet är iofs på gränsen till att vara riktigt retro nu, men jag är så trött på det...

Vill man piffa upp kakel ännu mer finns förstås mönstrad kakeldekor, här ett urval från
DesignOnline. Kostar 145 kronor för 8 dekaler (148 x 148 mm).

kakeldekorkakeldekorkakeldekor
Foto: DesignOnline