Mina nya blomlådor

För ett tag sedan skrev jag om blomlådor från Ventura som jag tycker är så snygga, men som är ganska dyra. Men så igår, efter några öl på puben, så var jag och sambon på väg hem vid 10-snåret. Och så går vi förbi den där lilla blomstersffären och ser att de har en massa blommor och krukor utanför och att tjejen i affären jobbar fortfarande. Och så ser jag blomlådorna med en lapp på - 50 % rea!!! Så jag kikar in i affären och frågar om jag inte kan få köpa två svarta lådor i mellanstorleken - och trots att de hade stängt så fick jag köpa dem - vilken trevlig tjej!

(Blomlådorna i den lilla storleken kostar normalt 350 kronor styck, eller 650 för två, men nu fick jag alltså två för 325 kronor)

Ventura blomlåda svart
Foto: Ventura


Snyggaste bag-in-box-hållaren

Ok, jag har hittills tyckt att bag-in-box-hållare som man ser ute i butikerna är förskräckligt fula, men så fick jag syn på denna. En sån här skulle jag verkligen kunna tänka mig ha stående hemma. Märket heter POM (Piece of Mind) och formgivaren Patrik Svanberg. Finns att köpa på PID för 413 kronor styck.

Jag gillar verkligen produkterna från POM och deras hallspegel Howdy ligger högt på önskelistan...Den finns b.la på PID och Designtorget.


Bag-in-box
Foto: PID

Jeremy Cole's Aloe serie

Jeremy Cole är en designer från Nya Zeeland och hans design är inspirerad av växter och blommor . Här är en lampa från hans serie "Aloe", som just är inspirerad av växtens form (Agaveplanta). I serien finns tre lampor som representerar växtens olika stadier, "Bud, "Blossom" och "Shoot". "Bladen" i lampan är handgjorda i porslin och finns att köpa på bl.a. PID för dryga 11 000 kronor för den minsta modellen.

Blossom:

Foto: Jeremy Cole


Mer inspiration

En inredningsaffär i Australien som är grymt häftig är Space. De har väldigt snygga möbler och prylar, men smakar det så kostar det multum....Men som inspirationskälla är affären bra och på hemsidan kan man kolla igenom deras produkter. Lite smakprov...

Spacefurniture3Spacefurniture2
Foto: SpaceSkuggflora vinylbilder

Mitt badrum är ju helkaklat i vitt och jag funderar lite på vad man kan göra för att piffa upp rummet lite. Så fick jag syn på dessa självhäftande bilder på DesignOnline. Bilderna heter Skuggflora och finns i tre storlekar och i tre olika motiv. (297 mm för 169 kronor; 410 mm för 249 kronor och 594 mm för 259 kronor).

Skuggflora2Skuggflora1
Skuggflora3Skuggflora4
Foto: DesignOnline

Day Birger et Mikkelsen Home Collection

Nu gör inte bara Day Birger et Mikkelsen snygga kläder utan har även slagit sig in på inredningsbranschen med sin Home Collection. Mycket snygga grejer och jag gillar verkligen dessa  i trendigt svart-vitt:

Day MikkelsenDay Mikkelsen 2


Foto: Day Birget et Mikkelsen

Födelsedagspresenter

Igår var det min födelsedag och jag hade en underbar dag med tårta, god middag och presenter. Min familj lyckades verkligen pricka in presenter som jag verkligen ville ha och i inredningsväg blev det följande:
Gjutjärnsgryta från Skeppshult
Salt- och pepparkvarnar från Bodum
Vitlökspress från Eva Solo

Eva Solo garlic pressSkeppshult gryta
Foto:
Eva Solo och Skeppshult
bodum saltBodum peppar
Foto: Bodum


Moroso sittpallar

Moroso är ett Italienskt företag som sedan 1952 designat soffor, fåtöljer och accessoarer med många olika designers som Marc Newson och Tord Boontje. Svensk distributör för Moroso är Interstudio AB i Stockholm.

Här är några roliga sittpallar:

SweetieOblio
Foto: Moroso. T.v. Tord Boontjes Sweetie, t.h. Von Robinsons Oblio

Osorom
Foto: Moroso. Konstantin Grcics Osorom

Inspiration

En av mina absoluta favoritaffärer nere i Sydney är Papaya. Kolla speciellt in deras läckra krukor - synd bara att man inte har en större balkong :-/


Papayapapaya2
Foto: Papaya

Streamliner

Snart fyller brorsonen 2 år och funderar lite på nån bra present till lillkillen. De här leksakerna från Playsam är ju helt underbara - vill ha själv :-). Finns att köpa på ex. Svenssons i Lammhult, Designonline, Designtorget och kostar från dryga 300 kronor. Bilen, Streamliner, fick UTMÄRKT SVENSK FORM med hedersomnämnande 1984.

 JetlinerStreamliner espresso
Racer F1Streamliner iCar
Foto: Playsam

Tea time!

Jag är verkligen nöjd med min tekanna från Eva Solo. Igår kväll kom jag hem efter en lååång dag och sjönk ner i soffan med ett gott grönt te i mina favoritmuggar från Broste Copenhagen.

Eva Solo tea makerBroste muggar
Foto: Eva Solo och privat                                                                                        Vaser från Cult Design

Så här på sommaren när blommorna börjar växa på allvar är det ju snyggt att kunna ta in en del och sätta på bordet. Cult Design har många vackra saker och här är några vaser som inte skulle sitta fel till blommorna.

Cult1Cult2Cult3Cult4


Foto:
Cult Design

IKEA

Precis som ungefär en miljon andra personer så bar det av till IKEA idag. Fixade äntligen en ram till affischen jag bloggade om häromdagen. Men handlade förstås en massa annat - dessa t.ex:

BärbarGrundtal
Bärbar bricka, 49 kronor.                                Grundtal krokar över dörr, 69 kronor
Foto:
IKEA

Fondbild för dörrar

Dessa fondbilder som man klistrar upp på dörrar finns att köpa på Inreda för 850 kronor styck. En eller kanske 2 skulle nog vara snygga hemma i lägenheten....men vilka....de är ju så fina allihopa.

Sesam hall
Sesam 4Sesam 2Sesam 1Sesam 3
Foto: Inreda

Färgglada plastlådor

French Bull heter serien som är formgiven av Jackie Shapiro. Serien är väldigt färgglad och kalejdoskop-inspirerad, och kollar man på hemsidan blir man inte förvånad över att läsa att Shapiro haft en hand med i produktionen av Power Puff Girls på Cartoon Network.

Produkterna går att få tag på via Plumparty, Elsewares och även LaNinja (har en av tallrikarna).

Här några roliga plastlådor:

French Bull plastlåda 3French Bull plastlåda 4French Bull plastlåda1
French Bull plastlåda 2
Foto:
French Bull