Min lilla lampa

Apropå Random lights som jag skrev om tidigare idag så har ju jag faktisk en lampa som är lite "random". Denna bordslampa hittade jag nere i Australien för drygt ett år sedan. Gillar det mysiga ljuset den ger och det fina mönster som bildas på väggen bakom.
Light
Foto: Privat

Random lights

De här snygga lamporna är designade av Bertjan Pot (2001) och finns att köpa på Asplund i Stockholm. Man kan även beställa den på lite olika ställen på nätet. Men med de höga priserna runt $500 US så kanske det är bättre att försöka fixa nåt liknande själv med glasfibergarn, badboll och nåt för att hålla garnet på plats....
Random lights 2Random lights
Foto: Generate

Fotokakel

Fick ett tips om företaget Fotokakel som precis som namnet säger tillverkar kakelplattor med fototryck på. På deras hemsida kan man leka själv med storlek och motiv på kakel. Givetvis kan man använda sig av eget motiv. Prislista hittas här.

Fotokakel
Foto:
Fotokakel

Pappelinamattor

De härliga plastmattorna från Pappelina har kommit ut i en ny design - Alve. Riktigt snyggt 60-talsmönster i två färger. Finns i följande storlekar:

70 x 100 cm Cirkapris i butik: 495 kronor
70 x 200 cm Cirkapris i butik: 920 kronor
70 x 300 cm Cirkapris i butik: 1360 kronor
70 x 400 cm Cirkapris i butik: 1770 kronor

pappelina3 pappelina2 pappelina1
Foto: Pappelina

Snygga blomlådor

Har sett att dessa blomlådor säljs i en liten blomsteraffär i mina kvarter. Trånar lite varje gång jag går förbi - de är ju så snygga. Vill ha!!

Blomlådorna kommer från
Ventura Design och tyvärr hittar jag varken priser eller lista över återförsäljare. Men om jag kommer ihåg rätt är de ganska dyra...

Ventura blomlåda svartVentura blomlåda vitt
Foto: Ventura Design

360° storage i plexi

Som väl inte undgått någon är det mycket plexi ute i inredningsaffärerna just nu. Jag själv gillar verkligen plexi och drömmer om den här förvaringen från Scandinaviaform, designad av Maxjenny. Detta var hennes examensprojekt från Danmarks Designhögskola.

maxjenny 360storage lgmaxjenny 360storage
Foto: Scandinaviaform


Till husdjuren

För ett tag sedan så köpte jag denna lilla matskål till min katt. Märket är Wetnoz som gör väldigt snygga saker till våra kära familjemedlemmar på fyra ben. Jag köpte skålen från Doggie för 185 kronor + frakt.

wetnoz studio matskål
Foto: Wetnoz

Men det finns fler (och dyrare) snygga matskålar från Wetnoz. Finns på bl.a PID och Doggiestyle:

wetnozwetnoz matskål mintWetnoz matskålwetnoz
Foto: Wetnoz

Häftig solstol

Surfade runt på PID och fick syn på denna häftiga solstol som egentligen är en platt matta som man viker upp till en solstol. Men smakar det så kostar det, dryga 17 000 kronor. Inget man vågar lämna på stranden vid ett dopp alltså.

Solstol
Foto: PID

Smarta handtag

Den unge formgivaren Julia Lindkvist formgav ett skoställ under sitt första år på gymnasiet på Gotland och det var ur restbitarna från detta skoställ som hon designade ett helt system av upphängnings- och handtagsanordningar. Nu har DesignTorget nappat på Julias idé där man med klassiska kiltekniken sammanfogar handtagen och i färg efter eget huvud. Handtagen kostar 90 kronor per set.

handtag Julia Lindkvist
Foto: DesignTorget

Eva Solo dressingshaker

Häromdagen införskaffade jag Eva Solos dressingshaker och jag är verkligen supernöjd! Perfekt att kunna ha färdigblandad dressing stående - bara att skaka och hälla på. Och snygg är den ju också.

Eva Solo dressingshaker
Foto:
Eva Solo
 

The Eames Lounge Chair: An Icon of Modern Design

För att fortsätta på förra inläggets tema med design från 50-talet, denna även med 50-årsjubileum i år, så lägger jag här ut en bild på en väldigt snygg fåtölj med fotpall designad av Charles and Ray Eames (1956). Trots 50-årig design så känns den väldigt modern med formpressat trä och mjuka linjer.

EamesEames2
Foto: Herman Miller

Stilren logotyp

Se med edra egna ögon att ni får Mazettis ögon!

Så löd den slogan som företaget Mazetti använde sig av för att marknadsföra sin Ögoncacao. "Ögonen" skapades på 50-talet av Olle Eksell och har blivit en av Sveriges mest kända logotyper.

Och nu har äntligen min affisch på dessa ögon kommit med posten! Jag beställde affischen från
Landskrona Museum efter att ha läst om den i tidningen Sköna Hem. Nu gäller det bara att fixa en ram till affischen och sätta upp den i hallen över min nyinköpta Pastill-bänk (IKEA). Hoppas det blir snyggt nu!

Olle Eksell kakaoögon
Foto: Brandcore
Design: Olle Eksell

Önskemaskinen #1

Åhh, den som ändå hade 10 papp över... Hade jag haft det hade jag garanterat slagit till och införskaffat denna ståtliga espressomaskin från KitchenAid. Snygg design, funktionell med två kokare (innebär att man ju kan brygga kaffet och skumma mjölken samtidigt), men ack så dyr för min lilla plånbok. Men drömma kan man ju.

Kitchenaid espresso machine
Foto: KitchenAid

Min nya blogg!

Jaha ja, så har man då en alldeles egen blogg. Inspirerad av andra designbloggare så startar jag ett eget "anteckningblock" för mitt stora intresse - inredning och design. Och om någon annan kan få inspiration så är det ju endast positivt - välkommen!

/designfreak