Mitt Eva Solo-klipp

eva solo
Snacka om att jag är överlycklig just nu!!! Mitt företag har i dagarna utförsäljning av Merchandise och jag var på vippen att inte åka med mina kollegor dit. Men så tänkte ja, va fasen, kanske finns nåt snyggt. Och dra mig baklänges om de inte hade Eva Solos termoskanna där, för HALVA PRISET!!!! Har suktat efter den typ ett år men aldrig slagit till. Men nu är den äntligen min!





Foto:
Dansk Design

Ny Norm

Hemma hos mig hänger ju Norm 69 i köket, som jag bloggat om för ett tag sedan (här). Nu har Normann Copenhagen släppt en ny lampa vid namn Norm 06. Lampan är formgiven av Simon Karlov och är inpirerad av naturen och vattenliljor. Som med Norm 69 får man själv montera ihop lampan.

Att designa lampor efter växter är något jag skrivit om tidigare. Då handlade det om Jeremy Cole's  Aloe-serie.

Från vänster till höger storlekarna small, medium och large. Finns på DesignOnline och kostar 419 kr, 559 kr respektive 849 kr.
Normann copenhagenNormann copenhagenNormann copenhagen

Foto:
DesignOnline

Mer julprydnader

Även om jag personligen gillar det lite ljusare julpyntet så kan det ju vara snyggt med lite röda detaljer. Surfade runt på inreda.com och fick syn på dessa härliga inredningsdetaljer i rött.

Ljushållare med sammetstryck, 65 kr
Julgranskulor, 50 kr styck
Disktrasa, 25 kr
Kökshandduk, 98 kronor
Julstjärna Watt och Weke, 259 kr (66 cm) och 299 kr (95 cm)

inreda julinreda julinreda julinreda julinreda julinreda jul
Foto: Inreda

Shoppinglördag

Som rubriken antyder så blev det en shoppingrunda på lördagen. Fick ju ett presentkort på Duka Josephsson av våra vänner när vi hade 60-årskalas. Vi spenderade lååång tid inne i butiken och slutligen beslutade vi oss för Georg Jensens Season ljusstake (som jag tidigare bloggat om här).

Dessutom blev det en självvattnande kruka från Eva Solo. Står i köksfönstret och väntar på en kompis....(vill ju ha två likadana).


Foto: Dansk Design

Julprydnader från Broste

Har ju tidigare varit inne på det här med lite ljusare julpynt, då nämnde jag vitt och guld. Men silver är ju helt klart riktigt vackert det med. Här några inspirationsbilder från Broste Copenhagen. Gillar speciellt de vackra hängena i bilden till vänster.

BrosteBroste2

Foto: Broste Copenhagen

Levande ljus

papayaNu är jag riktigt trött på det ruskiga vädret vi har här i Göteborg. För att inte deppa ihop totalt så försöker vi desperat göra det så mysigt som möjligt härhemma. Levande ljus är för mig ett måste för att mysstämmningen ska infinna sig och här är några av de ljus vi tänder. Ljushållarna är inköpta i Australien i butiken Papaya och jag är väldigt nöjd över detta inköp.



 

 

 

 






 

 



Foto: Privat - designfreak


Blocklampan

När vi var på Åhléns igår var vi så fruktansvärt nära att köpa den klassika blocklampan, formgiven av Harri Koskinen för DesignHouse Stockholm.  Normalt kostar lampan 1000 kronor, men eftersom det är klubbdagar så hade vi en kupong som gett 20% rabatt. Vi hade i princip bestämt oss när vi kom på att vår lilla älsklingskatt därhemma förmodligen skulle älska att tugga på den härliga sladden som är skyddad av nån form av väv. Normalt gillar hon inte vanliga elkablar, men den här skulle jag kunna tänka mig att hon skulle ge sig på...

Jag vill verkligen ha blocklampan, som ju firar 10-årsjubileum iår... Får fungera igenom det hela en gång till, kanske chansar vi och börjar hon tugga får vi väl flytta på lampan. Men samtidigt är det ju i vardagsrummet vi vill ha den...Dilemma.

Block3Block2Block1
Foto: DesignHouse Stockholm


Eero Aarnios Puppy

Jag är barnsligt förtjust i Eero Aarnios skapelse Puppy. Och nu finns faktiskt XL-versionen för vuxna barn :-)

Finns i tre färger: vitt, grönt och orange. Den minsta är ca 25 cm hög och kostar runt 450 kronor. Medium är 45 cm hög och kostar ca 750 kronor. Large är ca 55 cm hög och går på ca tusenlappen. XL-versionen är hela 80 cm hög och kostar ca 2500 kronor. Finns på bl.a.
PID och Svenssons i Lammhult.
puppypuppyPuppy 3
Foto: Top3ByDesign

Adventsstjärna

åhléns adventsstjärna
Igår tog jag och sambon en sväng till
Åhléns för att börja inhandla lite julklappar. Passade även på att köpa ett par adventsstjärnor till vardagsrummet, nästa helg är det ju dags! Köpte två stycken 9-armade stjärnor i vitt. Var inne på lite roligare i färg, som här bredvid, men sambon la in sitt veto och det blev vitt. Blir nog snyggt!





Foto: Åhléns

Moooi Big Bold

Moooi Big BoldDen här ljusstaken från Moooi är ju så himla läcker. Big Bold heter den och den gör ju verkligen skäl för namnet, hela 105 cm hög är den!

Big Bold är formgiven av Roderick Vos 2005, och är tillverkad i 4 mm tjock plåt som är laserskuren och lackerad. På Questo Design (Holland) kostar den ca 3300 kronor.

Vet inte var i Sverige man kan få tag på den, men distributör i skandinavien är Möller och Rothe. På deras hemsida finns en lista på butiker i Sverige som säljer produkter från Möller och Rothe. Här hittar du återförsäljningslistan.






Foto: Moooi

Fjord

Den här snygga fåtöljen heter Fjord och har designats av Patricia Urquiola för Moroso, en spansk arkitekt som står bakom många snygga soffor men nu även breddat sig till bl.a. lampor och smycken. Patricia har inspirerats av Arne Jacobsen när hon formgav denna fåtölj och jag tycker allt den påminner lite om Svanen-fåtöljen...

Fjord finns på Made Interior och jag har faktiskt för mig att jag sett den på Svenssons i Lammhult också, men hittar tyvärr inget om den på deras hemsida. Men jag kanske minns alldeles fel också ;-)

moroso fjordmoroso fjordmoroso fjord
Foto: Moroso

Nötknäpparen

Att sitta i soffan med glögg och nötter är riktigt mysigt till julen. Inte blir det sämre av att ha en snygg nötknäppare. Hemma hos oss finns två gamla nötknäppare, den ena sämre än den andra. Detta innebär att efter en nötsession är det fullt av nötskalsbitar överallt. Det känns igen kanske? Så iår har jag lovat mig själv att införskaffa en riktigt bra nötknäppare. Och designfreak som man är så ska den ju vara snygg också ;-)

Hittade dessa tre som alla är snygga, så då kommer vi till det här med funktionen... Har ingen aning om vilken som är bäst, men jag misstänker att Dosselmeyer kan vara bra i spillavseendet. Men hur är kontrollen när man knäcker nöten - pulveriseras den månne? Kanske helt enkelt får ta med mig lite nötter ut på stan och provknäppa.

De två första finns på
PID och heter Livio (175 kr) och Drosselmeyer (300 kr). De siste kommer från Eva Solo och finns bl.a. på Dansk Design (579 kr).

Livio pidDrosselmeyereva solo

Foto: PID (2) och Eva Solo

Adventskalender

En lite annorlunda adventskalender där man själv kan lägga i små presenter och godisbitar kanske kan vara nåt? Själv brukar jag alltid få en chokladkalender, men det är ju inte direkt nån choklad av högre kvalitet i dessa. Slutar varje år med att man har kvar ett gäng chokladbitar som man inte vill ha. Den här hade ju varit mycket bättre, men får förstås be sambon fylla den i så fall...annars blir det ju ingen överraskning :-)

Finns på
PID och kostar 250 kronor



adventskalender

Foto: PID

Magppie

Magppie är ett indiskt företag som specialiserat sig på vackra köksföremål i rostfritt stål. Här ett par underbara skålar, den vill vänster heter "Mex chip & dip" och den till höger "achille titanium candy bowl". Riktigt snygga!

Finns på Top3ByDesign och kostar mellan 400 och 500 kronor ungefär. Hittar tyvärr ingen Svensk distributör, men en dansk finns. Kanske nåt för mig att skriva upp på inköpslistan inför Australienresan nästa år?


Foto: Top3ByDesign

Inspirationsböcker

Dags att knåpa ihop en liten önskelista till jul, och vanligtvis är böcker inte något som står högt på listan (är ju prylgalen!) även om det alltid uppskattas eftersom jag läser en hel del. Men iår finns iaf några böcker som jag vill ha:

VinterkalasFörst ut är Vinterkalas skriven av Hannu Sarenström. Verkar vara en härlig inspirationsbok för att må bra i mörkret och kylan. Finns på bl.a.
Bokus för 252 kronor inklusive frakt.











Foto: Bokus



ScanDesignAndra boken jag verkligen vill ha är Skandinavisk design av Charlotte och Peter Fiell, en rejäl bok om design. Finns på bl.a. DesignOnline (289 kr) och Designtorget.

 






Foto: DesignOnline


Litet utrymme
Och sist men inte minst Litet utrymme, mycket plats av Terence Conran. Finns även den på DesignOnline (229 kr) och på Bokus (222 kr inkl. frakt)





Foto: DesignOnline


Maffiga soffkuddar

Dansk Design säljer riktigt fina kuddar i barockstil från Au Maison. Priser är 390 kronor styck. Skulle matcha våra nya gardiner riktigt bra!

Au MaisonAu MaisonAu MaisonAu MaisonAu MaisonAu MaisonAu MaisonAu Maison
Foto: Dansk Design

Möbler för klös

Att katter gillar att klösa är väl inget nytt. Men däremot att det finns riktigt snygga klösmöbler är ganska nytt. Här ett urval av Everyday Studios produkter. Den första (gula upp till vänster) finns att få tag på för 998 DKK på PetDeluxe (Danmark), och vi får hoppas de tar kommer att sälja de övriga produkterna också när dessa släpps i slutet av november..
everydaystudioeveryday studioEveryday studioEveryday studio
Foto: Everyday Studios

Flip flops med funktion

De som känner mig vet att jag älskar flip flops. Hemma i garderoben finns någonstans mellan 10-15 par, och även sambon har några par ståendes hemma. Så dessa städ-flip flops skulle ju vara helt perfekta! Kanske inte på stan, men väl hemma på parkettgolvet :-)

Flip flopsen är ett projekt av
Marie-Louise Gustafsson (2002). Och visst - tänker man efter kanske de inte är så himla praktiska, men vilken kul present att ge bort!

Flipflop Marie-Louise Gustafsson
Foto: Marie-Louise Gustafsson

60-årskalas!

blommorI helgen hade jag och sambon stort 60-årskalas hemma hos oss (vi har ju båda fyllt 30 i år). Lite trång blev det allt i vår lägenhet, men vi hade riktigt trevligt!

Fick en del presenter också, bl.a. boken Bilden av Göteborg. En underbar bok med färgbilder tagna 1910 – 1970. Vi fick även tre fotoalbum från Granit och ett presentkort på Duka Josephsons – en favoritbutik. Ser fram emot shoppingen! 
      bok    album
Foto:
AdLibris och Granit

Foto: Privat  - designfreak

Mer skog på väggarna

Igår bloggade jag ju om det vackra draperiet med skogsmotiv formgivet av Nicolette Brunklaus och fick då ett tips från Kattenpejst om det vackra mönstret Woods från Cole & Son. På Cole & Sons hemsida hittade jag tapeter i detta mönster med lite olika färger. Och visst hade en fondvägg i något av dessa färger varit läckert? Eller varför inte tapetsera en spånskiva och hänga upp på väggen som en massiv tavla?

Nu när jag fick se mönstret igen kom jag på att jag sett dessa tapeter i Roomservice (Kanal 5) och även i ett reportage i en inredningstidning (Sköna Hem kanske?). Gillade inte riktigt användandet i Roomservice (kan ses här) men däremot var det riktigt häftigt i inredninstidningen. Där användes tapeterna till en fondvägg i ett riktigt ljust (vitt) rum. Tror t.o.m. golvet var vitt. I detta rum fanns också en björkstam (golv till tak), som klösbräda till katten. Riktigt tjusigt!

Woods4 Cole & SonWoods3 Cole & SonWoods1 Cole & SonWoods2 Cole & Son
Foto: Cole & Son


Scandinavian designhouse

För ett tag sedan fick vi ta över brorsans gamla bänkdiskmaskin vilket förstås är perfekt - härligt att slippa diska alla tallrikar och bestik. Men problemet är förstås att maskinen tar en hel del av den redan ganska snålt tilltagna bänkytan i vårt kök. En sak vi skulle kunna spara in plats på är en magnetlist till knivarna istället för ett knivställ. Fick syn på denna stilrena magnetlist från Scandinavian designhouse. Gillar även deras klämmor som man kan använda på en metallskena.

Scandinavian designhouse
Foto: Scandinavian designhouse (montage av designfreak)

Skogen i stan

Som stadsmänniskor är det ju alltför sällan som jag och sambon kommer ut i skogen. Så varför inte ta in lite ”skog” i lägenheten? Fick syn på detta underbara sidendraperi från Dutch by Design. Draperiet (290 x 300 cm) är formgivet av Nicolette Brunklaus och kostar £345 (ca 4800 kronor).


Men frågan är om det inte hade varit både roligare och billigare att själv gå ut i skogen och ta ett foto som man kan låta trycka upp på ett stort tygstycke. Sen hade jag nog spänt upp tyget på en tavelram eller liknande, så ingen idé att använda siden. Dessutom gillar ju katten att riva i tyger, så säkrare att spänna upp det.


Blev riktigt sugen nu, men funderar på om en riktigt fin vinterbild (som draperiet) skulle vara det snyggaste? Får vänta tills snön kommer alltså…

Nicolette Brunklaus

Foto: Nicolette Brunklaus

Vacker tass

Via Coolfinds såg jag dessa två underbara mattorna med tassavtryck. Den översta mattan heter Silence och kommer från norska Permafrost (tillverkad av svenska A-carpet, heter där Rabbit). Den undre mattan kommer från Lion Witch Wardrobe och kostar £1095 (190 cm diameter).

rug3
rug1rug2
Foto: Permafrost (beskuren) och Lion Witch Wardrobe


Victoria Arena

En riktigt läcker butik här i Göteborg är Victoria Arena på Kungsgatan. Mycket märkeskläder men också lite småsaker inom heminredning. Helt klart värt ett besök! Här kan man nog hitta lite bra julklappar till vänner och familj. Eller som det brukar bli när jag ska ut och handla julklappar - när jag väl kommer hem och tömmer påsarna så är de flesta av sakerna till mig själv :-o

victoria arena2Victoria arena
Foto:
http://www.nicklas-h.se

Snart är det jul igen...

...å snart är det jul igen! Visserligen är det bara början av november, men jag börjar redan bli sugen på att köpa lite julpynt. Kanske märks det med två juliga inlägg på raken? ;-)

 Gillar verkligen de lite ljusare pynten i vitt och guld till skillnad från det julröd-gröna som man växt upp med.
Cult Design har riktigt fint pynt tycker jag. Ljusstaken med fyra värmeljus har ju lösa plattor i så man kan variera utseendet och givetvis också då använda när det inte är jul. Och "glamortomten" är ju så söt!


Cult1Cult2
cult3Cult4
Foto: Cult Design

Julhanddukar

Nu är vardagsrummet äntligen ommålat och jag har tid för ett inlägg i bloggen igen :-)

Gick till Åhléns häromdagen och fick syn på dessa underbara julhanddukarna från Pellevävare (den till höger går ju iofs att använda andra delar av året också). Kommer inte ihåg exakt vad de kostar, men tror det är runt 150 kronor styck. Kanske en bra julklapp till någon?
Finns även på
DesignOnline.
JulhanddukJulhandduk2
Foto: DesignOnline