Vakna i tid!

På mitt sängbord står en riktigt ful gammal klockradio som jag skulle vilja byta ut mot något snyggare. Här är några snygga väckarklockor från PID, undrar om nån av dem har radio också...? Hur ska jag annars kunna få "den där" låter på hjärnan hela dagen? :-)Väckarklocka PID2

Väckarklocka PID5Väckarklocka PID3


Alesso kattskål

Surfade runt lite och fick syn på denna häftiga mat- och vattenskål till katterna. Miriam Mirri för Alessi är det som står bakom designen. HIttade den på Top3ByDesign till ett pris av ca 700 kronor,  men då måste den ju förstås skickas till Sverige... Men söt är den iallafall! :-)

Alesso kattskål
Foto: Top3ByDesign


Snygga koppar från Marimekko

Efter ett par hektiskt jobbveckor med resor till Frankrike och Brasilien så är jag tillbaka i kära Sverige. Igår var den en helt otrolig kväll och jag tog mig en promenad ner till Haga Interiör och kollade på alla fina Marimekkotyger och inredningsdetaljer. Gillar verkligen deras koppar och här kommer ett litet urval av koppar och matchande grytlappar som jag gärna skulle vilja ha hemma:

kullervo marimekko1kullervo marimekko2Kullervo
aukusti marimekkoaukusti marimekko1Aukusti
kioto marimekko2kioto marimekko1Kioto
Foto: Marimekko

Superellipsen

Formen superellips är ett mellanting av en rektangel och en ellips. Det var när Stockholm stad ville ha ett rektangulärt torg, men med mjuka kanter, som danske Piet Hein kom fram till just den form vi idag kallar superellipsen. Torget i Stockholm heter som bekant Sergels Torg. Senare äverfördes formen till en bordsserie för Fritz Hansen. Det var Bruno Mathsson som låg bakom formgivningen, men även Arne Jacobsen hade ett finger med i spelet när det gällde utformningen av underredet.

Hur som helst är det ett underbart bord och något jag och sambon trånar efter. På mitt kontor finns ett superellipsbord så jag har känt lite på det och testat skivan. Har kommit fram till att det är ett väldigt ordenligt bord med bra hållfasthet och repmotstånd. Så nån gång i framtiden kanske? Drömmen är ju förstås att komplettera med sjuanstolarna från Arne Jacobsen...
Superellips foto Strüwing/Fritz Hansen
Foto: Strüwing/Fritz Hansen


Det finns även lite snygga kopior av superellipsen, här är bord från Mio och Bolia:

Plaine MioFoto:
Mio
Como 2 Bolia
Foto: Bolia