Manetlampa?

biglio formodesignDen här lampan hete Bigoli och är designad av Phay Halsackda för Innermost. Finns i två storlekar på formodesign, den stora för 3195 kr och den lilla (bilden) för 1795 kr. Tycker det ser riktigt rolig ut, ser ut som en anemon eller manet eller nåt annat som lever under vatten. :-)Foto: formodesign
 

Näbbig termos

Stelton Pingo
Jag är helnöjd med min termos från Eva Solo, men tycker den här termosen med från Stelton är urläcker och skulle inte ha något emot att ha en sån också :-)

Pingo, som termosen heter, finns som synes i två storlekar, 1,1 l respektive 0,25 l. Termosen är formgiven av danske designern John Sebastian och vann "iF product design award 2006".


 
 Foto: Stelton 

Jeppe Utzon BBQ

Jeppe Utzon ElectroluxMin sambo är Australiensare och är ju som sig bör hängiven till barbecues. Speciellt gas-bbq som är det som används mest down under. Har tidigare sett denna i ett inredningsprogram och både sambon och jag kippade efter luft då vi fick syn på den. Läcker som tusan och kostar garanterat multum...

Grillen kommer från
Electrolux. Verkar dock som den endast säljs på den Australiska marknaden.

Foto: Electrolux


Knäck ett örtägg?

egglingI väntan på grönskan kan man ju odla lite örter i en gullig Eggling. Kan fås med fyra olika örter och fyra olika blommor. Finns på Inreda.com och precis som de skriver är det ju en perfekt present istället för en blomma eller en flaska vin när man är bortbjuden.

Kommer i två storlekar, 6 cm och 12 cm och kostar 90 respektive 185 kronor.


Foto: Inreda.com

eva solos vaser

eva soloAtt ha snittblommor hemma är verkligen något som gör det mer hemtrevligt. Doftar gott och är förstås vackert att se på. Har sett denna vas från Eva Solo några gånger och är riktigt sugen på en sådan. Problemet är vilken färg man skall ha, finns ju i svart, rött, rök och vitt. Lutar nog mot vitt eftersom jag gillar vita blommor rätt mycket, och det skulle bli snyggt med en vit vas tror jag. Vasen heter florentine och priset ligger på ca 450 kronor för den stora.Foto: Eva Solo

Fixa sladdkaoset

I slutet av förra året fick vi hem vår andra dator vilket innebär ännu fler sladdar till det sladdkaos som redan råder under skrivbordet. I princip varje gång man kollar ner på golvet så tänker man att "en dag ska jag ta tag i röran". Men av nån mystisk anledning så försvinner tankarna på kaoset så fort man lämnar rummet. Och aldrig blir det av att man faktiskt införskaffar de där smarta lösningarna man ser titt som tätt.

Fick syn på dessa smarta sladdsamlare från
Bodesign och snart måste jag se till att jag verkligen handlar dessa. Varför inte nu? Passar inte just nu. Men en annan dag så! :-)

BosignBosign

Foto:
Bodesign

God fortsättning!

Ett nytt år har börjat och med är det dags att slänga ut den mysiga men ack så stökiga julen med allt dess pynt.

Jag satt här och funderade på vad våren egentligen för med sig för känslor och för mig är det något av ett lugn och ljus som sprids. Det är grönskan och värmen jag väntar på och även om vi haft en grön vinter hittills så har det ju präglats av mörker och regn. Och julen då förstås... Så ljus och grönt är väl det som jag rent inredningsmässigt tänker på.  

Och så mitt i allt flum så hamnar tankarna på
Cult Design. Det är de vita och det gröna, både i logotyp och i stil som för mig perfekt översätter väntan på våren till inredning. Så här kommer lite inspirationsbilder.

Cult2Cult
Foto: Cult Design