Non-random lights

non-random moooi
Så kommer då motsatsen till den snygga Random Lights-pendeln, Non-random. Det är förstås samma designer som ligger bakom denna skapelse, Bertjan Pot.

Även om jag gillar denna lampa så tycker jag ändå att Random Lights smäller lite högre.

Foto: Moooi

Härliga skålar

Eva solo
Gillar verkligen dessa skålar i härliga färger från
Eva Solo. Sneglar på den turkosa som ser ut att kunna matcha mina soffkuddar. Men måste nog se skålen i verkligheten först eftersom det är svårt att bara se färgen online.

Finns på t.ex. Dansk Design där de kostar 649 kronor styck.

(Färgerna är ju extra svåra att avgöra eftersom de trilskas med att photoshoppa... Kolla in nötskalen i den gröna och den turkosa...Identiska.)

Imm Cologne 2008

Nu på måndag den 14 januari drar den stora möbelmässan Imm Cologne igång. Enligt mässans hemsida är det fler än 1300 utställare från ca 60 länder som drar igång inredningsåret 2008.

Här är lite smakbitar från den kommande mässan som ser ut att innehålla många roliga och snygga möbler. Den som ändå hade kunnat gå på de för allmänheten öppna dagarna 19 och 20 januari. Vad vore väl en bal på slottet...
Imm Cologne

Foto: www.imm-cologne.com

Annorlunda duschar

pulviae_matteo_Thun
Soffione Luce
Härligt annorlunda duschar från 
Matteo Thun & Partners.

Smart idé att ha vattenröret som duschdraperistång som den övre bilden visar. Modellen heter
Pulviae.

Den undre duschen ser helt underbar ut! Jag gillar verkligen de stora munstyckena som ger en känsla av monsunregn! Denna modell heter Soffione Luce.

Mysigt REA-fynd

Igår strosade jag ner på stan med sambon med avsikt att försöka hitta lite kläder på NK's rea. Precis när vi rejält trötta efter klädshoppingen skulle dra oss hemåt kom jag på att vi väl kunde gå in i en sista butik. I ärlighetens namn var det väl den fjärde "sista butiken", men hur som helst fick jag med sambon in. Och se där om vi inte hittade en stor Pleecefilt från Design House Stockholm till halva priset (ordinarie pris 995 kr). :-)

Jag har ju skrivit tidigare om den lilla svarta filten vi har i samma märke, och nu äntligen har vi inhandlat den stora (140 x 220 cm). Så himla mysig och mjuk filt - perfekt för soffan!

pleece
Foto: Privat - designfreak

Välkommen 2008!

God fortsättning på det nya året!

Så är då ett nytt år här och vad passar väl bättre efter julens prydnader än lite härligt grönt och vitt? De vita tulpanerna införskaffades till nyårsmiddagen och måste nog tyvärr ersättas av nya nu eftersom de börjar se lite slitna ut...

De härligt gröna ljusen kommer som synes från Broste Copenhagen, och den vita vasen är designad av Lin Utzon för Rosendahl. Tavlan i bakgrunden har jag snickrat ihop själv med en canvas och lite grön och vit akrylfärg.

ljus
Foto: Privat - designfreak