Födelsedagsmiddag!

Kan inte låta bli att visa en bild på den grymt goda middagen som min sambo lagade idag. Riktigt, riktigt gott. Detta är hans specialitet kan man lugnt säga!

Fatet som steken serverades på är från
Höganäs. I bakgrunden skymtar min favorit-tillbringare från Eva Solo.


Foto: Privat - designfreak

Presenter!

Idag är det min födelsedag och det är inte dumt att mötas av min sambo som ger mig två grymma presenter!

Iittalas All Steel-kastrull formgiven av Harri Koskinen. Detta blir vår andra kastrull i denna serie, har ju Sauteusen sen tidigare.

Och sen den underbara Smiley-skålen i turkost från Eva Solo.

Som grädde på moset står sambon och lagar en lammstek som snart skall avnjutas med ett glas vin till. Och sen jordgubbar och glass till efterrätt! (jag är bannlyst i köket och passar på att blogga lite istället ;-))


Foto: Privat - designfreak

Vipp Purple Cut limited edition

Visst är det en underbar färg på Vipps limited edition serie i färgen Purple Cut? Men jag undrar hur snabbt man blir trött på den... Köper jag en Vipp så blir det nog i en lite mer diskret färg ;-)Foto: Vipp

Bulb av Sofie Refer

Den här lampan gillar jag skarpt! Lampan Bulb som är formgiven av Sofie Refer för märket Unique Copenhagen är handblåst och vann utmärkelsen GOOD DESIGN award år 2001.

Nu finns även Mega Bulb som är 18 cm i diameter. Mega Bulb finns bl.a. på Frapp.se där den kostar 1095 kr och på Dansk Design där priset är 1650 kr.

Sofie Refer ligger också bakom en annan läcker lampa som jag bloggat om tidigare, Ice Chandelier.

Foto: Dansk Design

Mer för fåglarna

Min favorit är fortfarande Birdball, men även Eva Solo har fina grejer för fåglarna.


Foto: Eva Solo (montage av designfreak)

Nytt till balkongen

Har nyligen köpt lite nytt för säsongen till vår lilla balkong. Det blev lite nya kuddar till stolarna och en söt liten oljelampa.

De mönstrade kuddarna kommer från
IKEA och kostar 249 kr styck. De bruna kuddarna kommer från Åhléns där de kostar 175 kr styck.

Oljelampan är inköpt på en liten mysig butik på Linnégatan här i Göteborg, Ljus och Fägring (f.d. Kul Design). Lampan är tillverkad för hand i Småland av företaget Two Faces. Pris 249 kr.

Stolarna är ett fynd från en liten antikaffär i Sydney där jag betalade ca 450 kr för båda. :-)

Foto: Privat - designfreak

Sagaforms örtkrukor

Jag är väldigt förtjust i mina två örtkrukor från Sagaform. På baksidan finns en smart liten öppning för vattning.

Som synes så frodas örterna i dessa krukor, speciellt basilikan växer så det knakar!

Krukorna finns lite varstans, jag har köpt mina på
Åhléns för 99 respektive 149 kronor styck (rea ena gången...).

Foto: Privat - designfreak

Cats rule!

Så heter den här söta kattlådan som jag inhandlade för ett par månader sedan. Blev ett lyft för badrummet jämfört med den förra riktigt fula lådan vi hade stående där. Dock behöver jag nog inhandla nån smart matta som katterna kan hoppa ut på så att sanden mellan tårna försvinner. För de har en benägenhet att dra med sig en massa sand ut på golvet...

Jag köpte min låda på
Swecat för 659 kronor plus frakt.


Foto: Swecat

Silversmide

I höstas började jag gå en kvällskurs i silversmide. Jag blev fast och har fortsatt även nu på våren. Det är en kurs hos Folkuniversitetet som är 3 timmar i veckan och 5-6 ggr. Man kan även gå en 10-veckorskurs om man vill det.

Hur som helst avslutades vårens kurs för några veckor sedan, och jag tänkte visa vad jag gjort. Vissa saker finns tyvärr inte med eftersom jag gett bort lite presenter ;-) Men här är det som finns kvar här hemma.

Jag kan varmt rekommendera att gå på silversmide - det är så himla roligt. När man är klar på kvällen så längtar man verkligen tills nästa tillfälle. Och kursledarna och kurskamraterna är helt underbara och hjälper till när det behövs. Och framförallt ger de en massa inspiration!


Foto: Privat - designfreak

Asiatisk lunch

Blev glatt överraskad idag när jag själv satt och jobbade lite framför datorn och sambon ropar att lunchen är klar. Han hade fixat en riktig smaskig asiatisk lunch med maki-rullar, minivårrullar och räkdumplings - MUMS!
(även om dumplings och vårrullar inte är mer än hemmavärmda så är jag ändå imponerad :-)

Faten som maten serverades på är inköpta i Sydney på
Bayswiss.

Foto: Privat - designfreak

Stilrena kökshanddukar


Foto:
DesignTorget

De här kökshanddukarna gillar jag verkligen. Stilrena med ett härligt mönster, skulle passa perfekt i nya kök! Ytterligare en sak på önskelistan alltså! :-)

Handdukarna är formgivna av Rotor Design och finns att köpa på bl.a. DesignTorget där de kostar 115 kr styck.

Vackra betonggolv

Fick syn på de här otroligt vackra betonggolven med blommiga mönster från Transparent House och blir nästan knäsvag. Jag fullkomligt älskar betong och drömmer om ett riktigt snyggt betonggolv. Gärna med betongväggar till också... (fast det lär eka rätt bra kanske...) :-D

Visst är de läckra!?


Foton: Transparent House

Perfection

Ja, så heter den grymt snygga vattenflaskan från Eva Solo. Finns i polerat och borstat rostfritt stål och rymmer 0,5 liter. Väcker verkligen ha-begäret i mig som ofta så fort det blir varmt springer omkring med en sunkig gammal PET-flaska i väskan där vattnet illa kvickt blir ljummet...

Finns på bl.a. Dansk design där den kostar 399 kronor.


Foto: Eva Solo


Lika som bär?

Fick precis syn på den här roliga muggen från DesignOnline. Muggen som heter Swemugg är formgiven av två unga killar, Markus Klinga och Kevin Skogström. För 59 kronor tycker jag det är en riktigt bra mugg!


Foto:
DesignOnline

Men samtidigt var det något väldigt bekant över den här muggen... Och visst har jag sett "den" förut! Då hos Mocha med namnet The Dunk Mug, formgiven av Dominic Skinner. Men där ligger priset på hela £13,99 - en rätt rejäl skillnad. Men kanske den ändå måste ses som originalet i detta fall...?


Foto: Mocha

Chelsea Flower Show 2008

Foto: RHS Chelsea Flower Show

Vinnaren av årets Show Garden blev Laurent-Perrier UK formgiven av Tom Stuart-Smith. Detta är en trädgård helt i min smak. Jag gillar enkelheten av det gröna mot de moderna zinkbehållarna. Vill inte att en trädgård ska ge för mycket intryck, jag gillar det rofyllda :-)


Iittala Essence

I början av veckan var jag iväg för service på bilen, och döm om min förvåning när jag i butiken får se Iittalas Essence vinglas på rea, 149 kr/2 st. Jag kunde inte motstå att köpa sex st ycken glas som ska invigas ikväll :-).

Formgivaren bakom glasen heter Alfredo Häberli.


Foto: Iittala

Hängstol 2

habitat Men undrar om inte min favorit bland hängstolarna är den här från Habitat som jag nämnt tidigare.  Jag vet att R.O.O.M hade den för ett tag sedan, men jag undrar om den finns kvar. Då kostade den iaf ca 2750 kronor.

Jag drömmer vidare....Foto: Mirror mirror

Hängstol 1

nanna ditzel Jag har en dröm...

... om en hängstol eller två på terassen. Och visst är den snygg den här hängstolen designad av
Nanna Ditzel!


Foto: Nanna Ditzel

Lika som bär?

skeppslampor
Foto:
Åhlens och Dansk design

För oss som känner att det är lite att ta i med en skeppslampa för 3250 kronor (den lilla, den stora kostar 4600...) så finns ju det ett alternativ på Åhléns för endast 10% av kostnaden :-)

Tycker skeppslampan från Åhléns är riktigt snygg, även om Steltons är snäppet snyggare. Men som sagt - det var det där med priset också...