Comfort sphere

Den här snygga skapelsen heter comfort sphere och tillverkas av Volkswagen för mässor och utställningar. Som synes är Comfort Sphere inspirerad av Eero Aarnios Ball Chair. Genom att sätta sig i stolen och snurra in mot skärmen så startar videopresentationen. Comfort Sphere fick Red dot design award 2006.


comfort sphere
Foto: Red dot

Muuto förvaring

Jag vet inte hur praktiskt det här förvaringsystemet skulle vara, men frågan är om det är viktigt när det är så snyggt ;-)

Som man ser på bilden så består systemet alltså av korta rör i olika storlekar som hålls ihop med gummiband. Dimensionen beror förstås på hur man formar systemet, men ca 160x105 cm.

Förvaringssystemet OTO100, som är designat av Pil bredahl för
Muuto, kommer i vitt eller svart. Finns att köpa bl.a. på Designonline där det kostar 2895 kr plus frakt.

Muuto
   Foto: Muuto (montage av designfreak)

Genomskinlig betong

För nåt år sedan såg jag ett tv-program om en ny innovation som går ut på att få ljus att gå rätt igenom betongblock genom att lägga i trådar av fiberoptik parallellt i en viss riktning. Och nu verkar det som idén börjat användas. Det talas om kunna ha ljus under betongplattor, i väggar etc. Det har t.o.m. tillverkats en datorskärm av betong (!). Jag tror säkert vi kommer kunna se detta omkring oss inom en snar framtid, speciellt i offentliga miljöer.

Idén föddes av en ung arkitekt, Losonczi, när han studerade vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. 

Riktigt häftigt tycker jag!

image381
Foto: Optics.org och Red dot

Kakeldekor

Kakeldekor är ett lätt sätt att förändra hemma. Speciellt kanske bra för oss som bor i hyresrätter och inte kan kakla om sådär om andan faller på. Här lite olika motiv från Kungsholmens färgbutik. Dekoren kommer i 6-pack för 109 kronor.

Kakeldekor
Foto: Kungsholmens färgbutik (montage av designfreak)

Yum bowl

Karim rashidFortsätter på temat skålar och visar ett par skålar av designern Karim Rashid som jag spanat in. Hos PID ligger de under husdjurskategorin, men kan ju förstås användas till annat också. Gillar de rundade formerna, känns lite Flintstone...

Jag hade gärna köpt ett par skålar till min katt Leeloo, men priset känns lite högt. Men kanske man kan köpa en åt gången, till Leeloos födelsedag och sen till jul?

Skålarna finns alltså hos PID för 475 kr styck (vet inte vilken av storlekarna som priset gäller, är fel på deras hemsida)


Foto: PID

Mer Marcel Wanders

Rock Marcel Wanders
"Rock" heter denna stilrena skål från Normann Copenhagen. Designern heter Marcel Wanders och jag måste säga att jag är ett stort fan!

Rock går att få tag på hos Inneonline för 1249 kronor (just nu fraktfritt inom Sverige!).




Foto:
Normann Copenhagen

Marockansk design

Kikade in hos Roomservice idag och fick se hennes inlägg om Marockans design. Och jag blev så inspirerad att jag tänkte visa mina marockanska fynd från Marrakesh dit jag åkte förra året.

Jag fullkomligt älskade Marrakesh och vill absolut tillbaka dit! Hade tyvärr ingen bra kamera när jag var där och det grämer jag mig faktiskt rätt ordentligt för, för det är otroligt vackert med allt gammalt hantverk. Souken är nog det häftigaste stället jag varit på! Så jag måste helt enkelt åka tillbaka utrustad med en bättre kamera ;-)

Men här alltså mina fynd, det som fick plats i resväskan helt enkelt :-)

marocko
Foto: Privat - designfreak

Muggen Hanna

Hanna Werning heter designern bakom de här jättesöta muggarna från Rörstrand. Hanna har inspirerats av sitt barndomshems byrålådor som innehöll gamla 70-tals souvenirer från Ryssland. Just Ryssland är väl inte det första som slår mig direkt, men hur som helst är de himla fina!

Finns på bl.a. Designonline och Shoppingbutiken.

Hanna 124Hanna gr?Hanna bl?Hanna gulHanna r?
Foto: Designonline

Milanos möbelmässa

Just nu pågår Milanos möbelmässa för fullt (18 - 23 April) och som vanligt önskar man att man kunnat få se det med egna ögon. Det är idag som mässan är öppen för allmänheten... En vacker dag kanske?

I år är det 10 svenska företag som medverkar på mässan: Blå Station, Johanson Design, Karl Andersson & Söner, Källemo, Offecct, Swedese, Klaessons, Lammhults, Materia och Skandiform.

För sjunde året i rad så rapporterar Designws.com från mässan och här kommer lite bilder.

MoooiMoooi
KartellKartellVitraVitra
Foto: Designws.com

Fåtölj för skurkar?

Villain Chair Suck UKEn riktigt läcker fåtölj från Suck UK med det passande namnet Villain Chair. Du sitter som en superskurk från en 70-tals James Bond-rulle. Enligt Suck UK är det enda man behöver som accessoar en vit, fluffig katt och en monokel.

Fastän jag inte kan titulera mig "Superskurk" så skulle jag gärna sitta i den här fåtöljen. Men kanske inte för £3600...











Foto:
Suck UK

Doktor Disk

Dish doctor
 
Foto: Privat - designfreak


Min sambo var väldigt skeptiskt när jag på telefon berättade att jag köpt ett diskställ för 600 spänn. Detta var år 2005 och även om jag var mest förtjust i diskstället i början så är nog sambon lika uppskattande av det idag. Jag gillar inte bara designen hos diskstället utan även funktionaliteten - det är ett jättebra diskställ och helt klart värt de extra kronorna!

Diskstället heter "Dish Doctor" och är designat av Marc Newson för Magis. Jag köpte mitt på
Designtorget men det finns även att få tag på på nätet.

Söta ljuslyktor

Broste CopenhagenDe här söta ljuslyktorna såg jag på Broste Copenhagens hemsida och ser genast den slående likheten med vår lilla ljuslykta (nedan) som vi fått i present av sambons faster Kathy. Självklart är det Kathy själv som gjort den, hon är riktigt duktig på det här med keramik. Måste ju säga att jag gillar våran bättre :-)

Lyktorna från Broste Copenhagen finns bl.a. på Amorina där de kostar 75 kronor styck (höjd 10 cm ).






Foto: Broste Copenhagen


Candleholder Kathy
Foto: Privat - designfreak

Katten Leeloo

Eftersom Kattenpejst i en kommentar sa att hon var nyfiken på min lilla katt så kommer här ett litet inlägg med några nytagna bilder på min lilla älskling. Fast så liten vet jag inte om hon är längre, för Leeloo väger dryga fem (!) kilo. Mycket att älska!!!

Min sötnos är en snart tvåårig bengalkatt som är helt underbart snäll och väldigt rolig. Det pratas en massa och det skall minsann lekas när hon bestämmer att det är dags.

Leeloo
Foto: Privat - designfreak

Vinyl väggdekorationer

Väggdekorationer i tunn vinylfolie är perfekta för oss som bor i hyresrätt och inte vill måla med schabloner på väggarna. Hemma har vi en vägg i vardagsrummet som vi skulle vilja göra något med. Antingen kanske en "tygtavla" eller någon Vinyl-dekoration.

Wallconcept kan man välja mellan ett stort antal Vinyl-modeller och i den färg man vill ha (15 färger). Priset på Vinyls ligger mellan 1300 - 1700.  Gillar dessa varianter och kanske allra mest de två översta.

Vinyl wallconcept
Foto: Wallconcept (montage av designfreak)

Röshults eldkorg

R?shults eldkorg
Foto: Röshults (montage av designfreak)

Att ha en öppen eld en kall vinterdag eller en sen sommarkväll är riktigt mysigt. I vår släkt har vi en sommarstuga i Stockholms skärgård, och visst blir det lite småkyligt på kvällarna därute. Kanske skulle vara en bra investering med en sån här fin eldkorg från Röshults (den lilla då)? Mexikanska ugnar är populära i Australien, men gillar inte riktigt designen. Tycker en sån här skulle kännas bättre på nåt vis.

Den stora modellen heter Baron och rymmer ca 10 ggr mer ved än den lilla. Men för min del skulle den lilla räcka även om den stora varit läcker. Den mindre modellen kostar ca 700 kronor.

Pack of love

Pack of lovePack of love är ett företag som vill främja användandet av kondomer genom att genom att med mode och design ta bort förknippandet till tillfällig relationer och pinsamhet vid inköpandet.

Ett alldeles utmärkt sätt att använda design till något gott tycker jag. Riktigt snygga är förpackningarna som är formgivna av Malin Gyllensvaan och Liselott Watkins.

Paketen innehåller tre kondomer. Lista på återförsäljare finns här.

Fram för fler snygga förpackningar tycker jag! Framförallt i mataffärerna tycker jag många förpackningar är alldeles för tråkiga. Ett snyggt mjölkpaket kanske? Flingor? Toalettpapper?

Foto: Pack of love

Gräs och grenar

De här snygga kuddarna fick jag syn på hos 2Modern. Gillar den röda kudden med grenarna riktigt mycket, speciellt "andra sidan" med vit bakgrund och röda grenar. Undrar om man kan hitta nåt liknande tyg, för det vore läckert att göra en tygtavla (spänna upp tyget på i en ram) och även ha matchande kuddar. Fast då måste man sy förstås...

"Grenkuddarna" kostar $64.00 och "gräskuddarna" $60.00 - $80.00 beroende på storlek.


2 modern
Foto: 2Modern (montage av designfreak)

Brödboxar i skön retrostil

Två härligt retro brödboxar i klarrött som ju skulle passa utmärkt med min espressomaskin, som också har retrodesign. Men i vårt kök finns tyvärr inte plats för en box, måste flytta till nåt större först...

Men som sagt, när man bor större så kanske man kan slå till!

Den vänstra från Typhoon finns bl.a. på Favoritsaker, kostar där 599 kr plus 59 kr i frakt.
Den högra, Brödlådan Grandy, är från Designtorget och kostar 1095 kr.


TyphoonDesigntorget
Foto: Favoritsaker och Designtorget

Nyhet från Eva Solo

Eva SoloEva Solo har en ny oljelampa i sitt sortiment. Riktigt härlig form och ser ju stabil och bra ut. Underdelen är tillverkad i vitt porslin och överdelen av rostfritt stål. Lampan har dessutom en evighetsveke vilket ju är väldigt praktiskt.

Kostar runt 350 kronor.








Foto:
Eva Solo

Fjäril vingad syns på Haga

butterfly
Foto: montage av designfreak med bilder från nämnda företag

Matta från
Moooi (design Marcel Wanders)
Ljusmanchett från Plutoprodukter, finns på Formodesign för 50 kr.
Servettställ i lackad metall från Plutoprodukter, finns på Inreda för 180 kronor.

Läcker kattsäng

RondoDen här kattsängen skulle jag verkligen inte ha något emot att ha stående hemma. Och jag är rätt säker på att min lilla katt skulle uppskatta den också. Den enda som inte skulle uppskatta den här kattmöbeln är väl plånboken...

Möbeln heter Rondo och kommer från
Cat-interiors. Kostar 489 Euro (runt 4500 kronor) plus 30 Euro i frakt...

Men ack så snygg!








Foto: Cat-interiors

Min balkong

I december skrev jag ett inlägg om att jag tyckte det skulle vara fint med en eller två betongljusstakar (gamla inlägget här) på balkongen. Och nu för några veckor sedan hittade jag faktiskt en riktigt fin betongljusstake i en liten antik- och prylaffär på Rosengatan här i Göteborg.

Affären är helt underbar, heter Atmosphere Antique & Unique och ägarinnan är så himla trevlig. En favoritaffär kan jag säga!

Iaf så kostade den här ljusstaken inte mer än 150 kronor vilket är bra mycket billigare än den jag bloggade om förut (349 kr). Jag är helnöjd med inköpet, gillar dessutom att den är för blockljus och inte för vanliga ljus.

På bilden syns även en lykta som är inköpt på Haga Hem samt en rökelsehållare från Bali. Stenbordet allt står på är en 1600-talsstol från Norra China, ett fynd från en antikaffär i Sydney.

Ha en trevlig helg! Nu ska jag njuta av solen på balkongen.

balkong



















Foto: Privat - designfreak

Habitat ljusslinga

HabitatSom jag nämnde häromdagen så surfade jag runt på R.O.O.Ms hemsida. Därifrån finns en länk till Habitats lilla sommarkatalog där jag föll pladask för denna underbara ljusslinga som ju skulle passa otroligt bra på vår balkong.

Hoppas, hoppas den går att få tag på via R.O.O.M och utan alltför mycket påslag på priset som enligt Habitat är £50.

Formgivaren heter Claire Norcross.

VILL HA!!!

Foto: Klippt från Habitats katalog.

Woody tebox

Jag är en stor tedrickare, men den här boxen skulle jag inte använt till tepåsar...

För ett par år sedan hade jag en idé om ungefär en sån här box i trä som jag tänkte skulle passa som kryddbehållare. För kryddhyllor är faktiskt något jag tycker riktigt illa om... Nej, istället skulle jag vilja ha en kryddlåda (kökslåda), men för de speciella favoritkryddorna skulle jag vilja ha en sån här box som kan stå framme intill spisen. Havssalt, chiliflakes, peppar skulle passa perfekt t.ex.

Just den här trälådan är formgiven av
Marcel Wanders för Normann Copenhagen och finns att köpa på Designonline för 549 kr.



Woody
Foto: Normann Copenhagen och Designonline

R.O.O.M

Ända sedan R.O.O.M lade ner sin butik i Göteborg har jag faktiskt inte besökt deras hemsida. Tills nu.

Fick se att de snyggat till sin hemsida och förbättrat funktionaliteten en hel del. De har så snygga grejer och jag sörjer faktiskt att de inte finns här i stan längre. Ofta när jag är på stan tänker jag att jag ska dit, men så kommer jag på att de lagt ner...

Här en riktigt fin inspirationsbild - så här skulle man ha det till sommarn :-)

ROOM
Foto: R.O.O.M

Nightfly

Nightfly1
Carina Larsson heter designern bakom denna ljuvliga lampa, Nightfly. Lampan består av tygblommor och finns i två storlekar - diameter 25 cm, höjd 100 cm samt diameter 35 cm, höjd 145 cm.

Finns att köpa (iaf i vitt och svart) på Inreda och kostar 2250 respektive
2950 kronor.

Så himla vacker!!



Foto: Carina Larsson (montage av designfreak)

Design by Karim Rashid

Karim Rashid är en riktigt bra designer vars arbete kännetecknas av mjuka, bubbliga former. Han designar för många stora företag som Alessi, Magis, Georg Jensen, Prada. Och även för Magppie som jag bloggat om tidigare. Här är en vinkylare och salt- och pepparströare för just Magppie som jag såg på Top3ByDesign.

Karim har dessutom en egen webshop som helt klart är värt en titt - riktigt snygga grejer.
magpie
Foto: Top3ByDesign. (montage av designfreak)

Orbit väggklocka

pidFick syn på denna riktigt häftiga väggklocka från PID. Klockan heter Orbit och ändrar sin form efter tidens gång. Riktigt läcker tycker jag.

Klockan finns i svart eller vitt och kostar 1744 kronor plus frakt.





Transparent trend

Jag är riktigt förtjust i den transparent trend som råder just nu (och har gjort ett tag). Akryl är ett häftigt material och jag gillar verkligen "diskretheten" hos materialet. Här är ett par av de saker som jag har hemma, dessa båda är från Muji (fnns på Åhléns). Till vänster är egentligen kassettförvaring, men hos oss står två stycken på hallbyrån för min och sambons småprylar (mobiler, nycklar, solglasögon, etc.). Lådorna till höger använder jag till förvaring av mina ögonskuggor.

mujimuji
Foto. Muji

Mer krukor!

Har ändrat mig nu...Mer krukor!

För ett par dagar sedan skrev jag om den söta krukan från Cult Design som jag äntligen fixat en växt till. Men nu har jag som sagt ändrat mig. Köpte två likadana krukor till och ställde de tre Svärmorstungor i dessa, och så fick Aloe veran en ny kruka, också den från Cult Design (de har ju så fantastiskt vackra krukor!). Den här krukan finns i Viola-serien, en vårnyhet i deras sortiment.

Faktiskt var det sambon som fick välja kruka - och han valde denna. Jättesöt!!! (Och credit till sambon :-)










Foto: Privat - designfreak

Glad påsk!!!

p?sk
Glad påsk allihopa!!!

På bilden visas:
Stelton termos, 679 :-
Stelton brödpåse, 199 :-
Alvar Aalto vas Savoy (här med gula tulpaner), 995 :-
(alla ovanstående från
designonline.se)
Gula porslinskycklingar från Cult Design
Blomkonfetti från Booadesign, 29:-















Fotomontage av designfreak

Det våras för blommorna

Idag bar det av till Botaniska trädgården för att se lite vårblomster och njuta av det vackra vädret. Tyvärr är det ju lite tidigt för de flesta blommorna, så här kommer lite blommor som jag fotade i Australien istället.

flowers

Foto: privat - designfreak