Box

I Sydney, i området där vi bodde, ligger en av mina absoluta favoritaffärer. Det är en kvinna som driver en liten butik med en härlig blandning av inredningsprylar, smycken, lite kläder, doftljus och hudvårds/spa-produkter. Jag överdriver inte när jag säger att jag var inne i den butiken MINST en gång i veckan (men så låg den nära vårt hus också :-). Mycket av inredningsprylarna var importerade från asien, så mycket mörkt trä och snäckskal t.ex.

Där hittade jag den här söta asken som just nu är fylld med smycken.

box
Foto: Privat - designfreak

Moooi Boutique

Härliga soffor från Moooi! Formgivaren är en av mina favoriter, Marcel Wanders. Gillar den stilrena formen i kombination med de lite röriga tygerna.

Moooi
Foto: Moooi (montage av designfreak)

1 år!!!

Idag fyller min blogg 1 år!!! Hade ju förstås storslagna planer på nåt häftigt collage, men se det hann jag inte med idag. Har haft fullt upp hela dagen och på kvällen var det middag och musikal med familjen. Såg den fantastiska Mamma Mia!

Helt underbar kväll!! Vilka artister och vilken show! Och nu är det dags att sova... Gonatt!


Mamma mia
Foto:
Jnytt

Snyft

sk?För några år sedan hittade jag den här riktigt fina skålen som snabbt blev min favoritskål. Men så en dag fick min lilla katt för sig att den minsann skulle stå på golvet istället för på byrån, och så krasch! NEEEEJJJ!!!!

Så nu letar jag efter en ersättare till min favoritskål - inte lätt måste jag säga.

Foto: Privat - designfreak

Sjung om studentens lyckliga dar...

För många ungdomar väntar studenten runt hörnet och det här med presenter är väl alltid lite svårt. Kanske något av detta kan passa?

Sakerna kan köpas bl.a. via
DesignOnline och Danskdesign.

Studenten
Foto: DesignOnline och Danskdesign (montage av designfreak)

Snygg förvaring från Magis

Magis
Foto:
Top3ByDesign (montage av designfreak)

En riktigt snygg förvaringslåda med lock till barnens alla leksaker kommer från Magis. Lådan, som är en del av Magis Me Too!-serien, heter El Baul och är formgiven av Javier Mariscal.

Har inte hittat den på någon svensk sida, men Gulled är distributörer åt Magis, så kanske man kan kontakta dem om man är intresserad av en sån här låda.

Jag har sett den på Australiska Top3ByDesign där den kostar $449 AUD.

Härliga hammockar

RoomÖnskar jag hade en lite större balkong så jag haft plats för en av dessa fina hammockar från R.O.O.M.

Den vänstra kostar 750 kronor och den högra 2750 kr. Och självklart är det den dyrare jag tycker är snyggast :-/


Foto:
R.O.O.M. (montage av designfreak)

Svarta tavlan

Wallies
Hur gör ni?

Själv kör jag med post-it-lappar som jag sätter på ytterdörren när jag behöver komma ihåg något speciellt, som t.ex. att posta ett viktigt brev, att ta med fredagsfika till jobbet, osv. Men det här skulle ju vara perfekt - ett stort svarta-tavlan-klistermärke som skulle sitta som en smäck på dörren.

Peel & Stick chalkboard heter den nya produkten från Wallies som finns att köpa på
Inreda.com. 4 ark på 22,86 x 30,48 cm (som ett A4 ungefär) plus en krita kostar 245 kronor. Finns i fyra olika färger, grå, grön, blå och lila. Gillar nog mest den klassiska gråa färgen.Foto: Inreda.com

Blommig strömbrytare

Laura ashleyEnligt Aftonbladet är det blommigt som gäller just nu. Och visst, till en viss gräns kan jag tycka att det är snyggt, men ibland blir det bara för mycket.

Fick iaf syn på denna blommiga strömbrytare från
Laura Ashley och funderar på om man inte kan göra nåt liknande själv, med exempelvis kakeldekor och lite pysselhumör? Finns ju en hel del snygga strömbrytare därute, men ofta är de väldigt dyra... Ett ark kakeldekor däremot kostar ju inte många kronor. Och så är det ju lätt att byta/ta bort om man tröttnar!

Kanske skulle någon av dessa kakeldekorer som jag bloggat om tidigare passa?

Vill man istället ha strömbrytaren från Laura Ashley så kostar den £10.00. Laura Ashley finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Foto: Laura Ashley

Vackra bänkar

Varför, varför finns dessa härliga bänkar inte att köpa i Sverige (och till ett normalt pris)? Bänkarna ingår i serien Botanist Flora och kommer från Orange22. Materialet är och är tillverkade i aluminium och passar alltså perfekt både inomhus och utomhus.  Me like!!!

Finns att få tag på via Designpublic, men priset för en bänk är hela $1350 US...

Orange22
Foto: Orange22 (montage av designfreak)

Gammal goding från Bodum

Bodum
När jag flyttade hemifrån 1995 så köpte jag ett sånt här Hot Pot Set från Bodum. Och uppenbarligen hänger det fortfarande med i Bodums kollektion.

Senast idag (eller teknisk sett igår eftersom klockan är lite över midnatt ;-) så använde jag mitt set. För det är riktigt bra. Men i ärlighetens namn så är jag trött på korkplattorna nu, har sett dem i tolv år liksom...

Finns hur som helst att få tag på via Dansk design för reapriset 399 kr (449 kr ordinarie pris).

Foto: Dansk design


Snurrig matta

Big Game
Via Cool Hunting fick jag syn på denna fantastiska matta i form av ett oändligt motorvägsmot. Skulle ju vara perfekt i ett barnrum (eller vuxenrum för den delen ;-), speciellt som den kommer komplett med tre stycken små leksaksbilar i trä.

Mattan heter Miles och kommer från Big-Game.


Foto: Big-Game

En stol värdig en prins

The prince chair är ett resultat av en tävling med syftet att skapa en stol till Prins Frederik av Danmark år 2001. Detta är Louise Campbells bidrag som dock inte vann tävlingen. Men snygg är stolen i vilket fall som helst, och det laserskurna stålet och det vattenskurna gummit påminner och virkad spets eller utklippt papper (sådär som man gjorde på förskolan typ ;-)). I april förra året tilldelades stolen EDIDA - Elle Decoration International Design Award.

Nu finns stolen, som tillverkas av Hay, att få tag på via Dansk Design för nätta 18 500 kronor.

Prince chair
Foto: Dansk Design (montage av designfreak)

Bordsgrillar

Sommaren närmar sig med stormsteg och självklart ska det grillas! Engångsgrillar i all ära, men jag hade gärna haft med mig en "riktig" grill till parken. Här är två snygga bordsgrillar från Eva Solo och Finnish Design Shop.

Jag gillar nog Eva Solos bäst, och storleken verkar bättre med en diameter på 30 cm (ca 700 cm2). Den andra grillen, CityBoy Picnic Grill, har bara en grillyta på 18x18 cm (324 cm2). Dessutom är priset bättre på Eva Solos grill.

Båda går att få tag på via PID för 1299 kr (Eva Solo) och 1750 kr för CityBoy Picnic Grill. Plus frakt.


Bordsgrillar
Foto: Eva Solo och Finnish Design Shop

Klösbräda från Wowbow

wowbowJag har tidigare bloggat om en snygg klösbräda från Everyday Studio. Men den här tycker jag är ännu finare faktiskt, kanske mycket för att jag gillar att den är diskret och att hållaren är av akryl. Själva sisalrullen kan man byta ut när den blivit sliten.

Klösrullen kommer från Wowbow och finns
i tre olika färger: grå, beige och mörkbrun. Har sett priset $228 men det kommer inte från Wowbow.
Foto: Wowbow

Froda Spaljé och blomlåda

Froda Stefan BorseliusDen här snygga spaljén och matchande blomlåda har designats av Stefan Borselius. Tillverkas av Carl Malmsten. Väldigt fin tycker jag!Foto: Borselius

Dörrmatta från Haga hem

D?rrmatta haga hem
Foto: Privat - designfreak

Ett av de senaste inköpen som jag har gjort är en dörrmatta från
Haga Hem. Jag föll för det fina mönstret och efter att ha spanat efter en dörrmatta i flera månader slog jag äntligen till. Och självklart när det grejas med nåt så ska Leeloo fram och inspektera ;-)

Normann Copenhagen

normann copenhagen
Grattis Normann Copenhagen måste man väl säga efter att de utdelats tre kvalitetsstämplar från Red Dot Award 2007. De tre utmärkelserna gäller den vackra blomkrukan av Julie Storm, köksknivarna av Francis Cayouette och Familia köksserie av Ole Jensen.


Min favorit här är blomkrukan - skulle vilja ha en stor röd till köket! Den finns på Designonline för 589 kr. Har även sett den bl.a. på Svenssons i Lammhult.

Knivarna och köksserien finns på bl.a. Frapp (från 449 kronor för knivarna och 1299 kr för kastrullerna).
Foto: Normann Copenhagen

Muggen Pia

Har tidigare bloggar om muggen Hanna från Rörstrand, och här är en annan riktigt snygg mugg från samma företag. Designern bakom denna heter Pia Törnell. Gillar speciellt den limegröna!

Finns att köpa på Torebrings för 110,70 kr per 2-pack.

R?rstrand pia
Foto: Rörstrand (montage av designfreak)

Till festen från Magppie

Detta serveringsfat och cocktail shaker skulle sitta fint på festen!

Ball cocktail shaker är designad av Robert Giaco Mucci och finns på
Top3ByDesign för $95 AUD plus frakt eller på Unica Home för $68 US plus frakt. Fatet finns på Unica Home för $42 US plus frakt.

magppie
Foto: Unica Home

Snygg barnstol

Eftersom det nu börjar ploppa fram barn i vänskapskretsen tänkte jag starta en ny kategori i bloggen - Till barnen. Tidigare har jag ju snuddat vid ämnet då jag skrivit om Puppy och Playsams leksaker, men nu tänkte jag mer seriöst kolla lite kring det här med design och barnsaker. Att jag har två unga brorsöner gör ju att jag ofta spanar lite kring saker till dem.

Här en riktigt läcker barnstol, Nest, som jag först såg i en Australisk inredningstidning för ett par år sedan. Det är just en Australisk designer som ligger bakom stolen, Sally Dominguez, och företaget heter Mozzee. Stolen ska förutom att vara snygg, även ha bra funktionalitet och passa barn mellan 6 månader till 6 år. Den sägs vara lättrengörlig, lätt att använda, lång livscykel och tålig.

Vet inte om stolen går att få tag på i Sverige (hittar inget på nätet iaf), men den finns på Mozzee för £255,28 och på Modern Seed för $425 US


Nest Mozzee
Foto: Mozzee

Getingfälla från Menu

menu
Förra sommaren när vi var i sommarstugan så hade getingar bosatt sig i ena väggen. Att försöka spraya Radar i det små hålen in till boet var som att kasta pengar i sjön. Det slutade med att vi fick fånga in getingarna en och en med en fjärilshåv, för att sedan stampa ihjäl dem. Efter 120 (!) döda getingar (vi orkade inte räkna mer sen...) så började vi se resultat.

Men kanske en sån här snygg getingfälla kan vara ett komplement till våra andra metoder? Fällan är designad av Pernille Vea för
Menu. Finns bl.a. på Danskdesign för 229 kr.
Foto: Danskdesign

Trend laserskuret

Det har väl inte undgått någon att en stor trend inom inredning är användandet av laserskärning vid tillverkning. Jag har på ett tidigare jobb fått se processen på nära håll, och det är rätt imponerande vilken hastighet och vilken precision man kan arbeta med.

På bilden syns följande produkter:


Crochet chair från
Marcel wanders.
TinTree spaljé - Design Johan Carpner. Finns på Scandinavian Design för 1475 kr.
Bänk scatter från Nola. Finns på Scandinavian Design för 4900 kr.
Lampa blad av Matilda Wester från Samlade former. Finns på Designtorget för 935 kr. 
Lampa Midsummer light av Tord Boontje. Finns på Formodesign för 995 kr.

Cafébordet Cake och sideboardet Sun av Monica Förster. Från Scandinavian Design för 4200 kr respektive 3900 kr.
Cactus bowl från Alessi, MoMAstore, $95.00
Kudde designad av Tord Boontje för Kvadrat Sanden. Finns på Designonline för 2590 kr.laserskuret
Foto: Collage av designfreak med bilder från nämnda företag


Fatboy hängmatta

FatboyFatboykuddarna har ju blivit stor succé och nu kommer även en STOR hängmatta. Maxvikten är hela 250 kilo, så två vuxna gunga i den samtidigt. Materialet är kraftig nylon, så den tål vatten och är lätt att göra ren.

Jag har tidigare haft en sån här hängmatta på stativ, men den var liten och skranglig... Den här ser ju mycket bättre ut!

Finns att få tag på via
PID där mattan kostar 2990 kr och stativet 1490 kronor (plus frakt).

Foto: PID

Forest rumsavdelare

Via Moco Loco fick jag syn på den här läckra rumsavdelaren designad av svenska Monica Förster för Modus Furniture. Skapelsen heter Forest och jag tycker det är ett väldigt passande namn. Jag tycker den påminner om en tallskog med dess höga, smala stammar och dess grenar.
Forest
Foto: Moco Loco

FredriksonStallard

Patrik Fredrikson och Ian Stallard, båda med bakgrund från Central Saint Martins College i London, har jobbat tillsammans sedan 1995. De har många välkända kunder såsom Paul Smith, MoMA och Oscar de la Renta. Under deras samarbetsnamn FredriksonStallard har de vunnit Furniture Design Award från The Arts Foundation samt varit finalister i Wallpaper's Designer of the Year.

Här bilder från deras belysningsprodukter, Pandora och Chandelier#1. Gillar även deras bord av björkved, kanske man skulle kunna fixa själv?

FredrikssonStallard
Foto: FredriksonStallard (montage av designfreak)

Mer Eva Solo

Mitt allra första Eva Solo inköp var en tekanna. Efter det kom dressingshakern, vitlökspressen, termosen och den självvattnande krukan. Och inte slutar det där, för sedan dess har jag införskaffat fler saker...

De senaste inköpen har varit en karaff samt ett mjölk- och sockerset. Båda har jag köpt på Duka Josephsons här i stan.

Märks det att jag gillar Eva Solo? :-)

Eva Solo
Foto: Eva Solo


Concave oljelampa

monoDen här stilrena oljelampan Concave är formgiven av Franz Maurer för Mono (2004). Lågan ser närmast ut att sväva ovanför skålen i rostfritt stål. År 2005 vann lampan Design Plus award Frankfurt Germany och den har även tilldelats andra internationella utmärkelser.


Det billigaste jag har sett den är på Sas Webbshop där den kostar 945 kronor plus 69 kr i frakt. Kanske något att önska sig i födelsedagspresent?

Foto:
Roomstyling

More of Scandinavia

More of ScandinaviaMore of Scandinavia är ett relativt nytt företag som är ett dotterbolag
till Cult Design. More of Scandinavia jobbar med bordsserviser och samarbetar med olika formgivare
för att få en formstark och personlig prägel på sina produkter.

Jag måste säga att jag gillar deras olika produkter, framförallt de roliga formerna på skålar etc. Hemma hos mig finns en hel del
olika skålar i många olika och lite annorlunda former, med det finns
nog plats för några fler :-)


Foto: More of Scandinavia

KG design - Tuben

KG design tubenTuben är en snygg hållare för hundbajspåsar som man med hjälp av tillbehöret Plexi Display lätt sätts upp på väggen.

Men jag efterlysen en likadan fast för kattens påsar. Jag använder ju hundbajspåsar när jag rensar kattlådan. Men har ännu inte hittat nåt snyggt sätt att förvara påsarna intill kattlådan - och detta hade ju varit perfekt om det funnits med kattmotiv istället. Har mailat till
KG Design så får vi se vad de säger.

Tuben finns i många butiker på stan och även online bl.a. på Happylina (125 kr) och DesignForPets (99 DKK).
Foto: KG Design