Semester!

Så har äntligen semestern börjat. Eller börjat och börjat, den har hållt på en vecka nu... Men snart bär det av till sommarstugan i Stockholms skärgård. Håller tummarna för fint väder och varmt vatten!

I år blir det tyvärr ingen segling med min mamma och styvpappa. Hinner helt enkelt inte med detta vilket förstås känns tråkigt. Även min pappa och styvmamma sticker ut och seglar (fast på östkusten till skillnad från mamma som seglar här på västkusten), och har vi tur kommer de förbi sommarstugan nån dag. Så kanske man får kliva på båten iaf.

Så med mina föräldrar i tankarna så visar jag några bilder på en underbart snygg segelbåt. Lite stor för deras smak kanske (18,6 m lång och 4,3 m bred), men visst tål den att ses på! Och kolla på inredningen - WOW!

Båten heter B60 och är formgiven av
Luca Brenta Yacht Design.

Ha en trevlig sommar allihopa! Vi ses snart igen :-)

Foto: Brenta60

Dammsugaren Kruz

Karim Rashid har formgivit den här snygga dammsugaren som kanske är en utmanare till Electrolux Ergorapid? Priset för dammsugaren Kruz är $110 på Karim Rashid Shop. Sen tillkommer förstås frakt.

Men jag måste säga att jag nog hellre skulle vilja ha en Ergorapid, verkar mer praktisk med 2 i 1-funktionen.

Men hur som helst är det väldigt roligt med snyggt designade hushållsapparater!

Foto: Karim Rashid Shop

Lomme säng

Visst är den häftig - den äggformade sängen Lomme från Thöny? Sängen har en som synes organisk form, men har även en hel del high-tech saker som ett integrerat massagesystem, ljus- och ljudterapi. Tydligen ligger det en tvåårig studie bakom produktutveckligen.

Sängen vann Red Dot Award 2008 för product design. Jag förstår varför! (fast den är väldigt lik den här jacuzzin...)Foto: Red Dot Award

20% rabatt på R.O.O.M.

 
Passar på att tipsa om att R.O.O.M. har 20% rabatt på hela ordinarie sortimentet fram tills 12 juli. (beställningsvaror och/eller kommissionsvaror exkluderade)

Gjutna citat

I senaste numret av Sköna hem som trillade ner i brevlådan idag fick jag syn på de här snygga markplattorna i gjutjärn. Skaparen heter Elisabet Berg, grafisk formgivare och illustratör från Uppsala.

Markplattorna ska finnas med i Göteborgs Lustgårdar 2008 som är en trädgårdsutställning utspridd här i stan. Kanske läge att ta sig runt på dessa och få lite trädgårdsinspiration?

Mått på plattorna är 35 x 35 x 4 cm och väger hela 32 kilo styck. Priset är 2 250 kronor och hemleverans (inom Sverige) kostar 700 kronor.


Foto: Elisabet Berg

Tisdagstema Sommar

När jag såg att tisdagstemat denna vecka var sommar tänkte jag direkt på den här bilden. Jag älskar den! Inte så mycket för bilden i sig utan för att det är en stund som jag aldrig kommer glömma. Jag och min lillasyster barfota på en klippa i Bohuslän efter en lång seglats. Klippor, värme, vin (jag har faktiskt ett glas i handen även om det inte syns), familjen och en underbar solnedgång - det är svårslaget!!!


Foto: Privat - min sambo

Snygg köksö

Vi håller på och funderar lite kring en köksö i vårt nya hus. Skulle vilja ha en köksö med lite extra förvaring och som man kan sitta och äta lite frukost vid. Då kom sambon ihåg att vi ju faktiskt sett en snygg och praktisk köksö i ett program av Roomservice där de fixade iordning Zäta och Emmas kök borta i Detroit.

Stommarna är IKEA, vilket ju skulle vara väldigt enkelt och billigt att få tag på. Sen gäller det att hitta en snygg bänkskiva också...

Vi får väl se om projektet blir av någon gång efter inflyttning i slutet av augusti ;-)

Foto: Kanal 5

Aloeväxt

Ibland ska man ha tur... Den här plantan har jag tittat på flera gånger på hos Prinsgatans Blomsteraffär. Men varje gång har jag tyckt att 650 kronor varit för mycket pengar för en sån här växt. De är ju så billiga i Australien... Visst är det löjligt att tänka så - vi är ju inte i Australien nu. Men likförbenat så poppar tankarna upp varje gång.

Hur som helst så hade tjejerna på Prinsgatans Blomsteraffär stor rea förra veckan inför deras sommarstängning. Och där står "min" planta på golvet för 250 kronor! Gissa vem som slog till illa kvickt ;-)

Jag kan verkligen rekommendera denna söta blomsteraffär - de har så snygga växter och krukor (mycket Cult Design). Och deras arrangemang är helt otroliga! Min fina bukett som jag fick av sambon förra året på min födelsedag kommer därifrån.


Privat - designfreak