Ice ice baby

Ibland önskar man verkligen att man kunde inreda sitt hem med de där sakerna man drömmer om. Men som vanligt är det ju ekonomin som sätter stopp. Hade jag haft 8750 kronor "sådär bara" så hade jag med en gång slängt mig över DesignOnlines hemsida och beställt den här ljuvliga lampan.

Lampan heter Ice och finns i tre färger, transparent (Ice clear), rökfärgat (Ice black) och denna blå (Ice blue) och man kan få den i 6 eller 9 klot. Designern heter Sofie Refer och varumärket Refer + Staer.


Ice Ice2 Ice3

Foto: DesignOnline

Ditt glas eller mitt glas?

För ett par helger sen hade vi fest härhemma och som vanligt blandar man ihop glasen. För vinglas har vi sådana där smarta små hängare som man fäster runt foten på glaset. Alla hängare är förstås olika så man kan känna igen sitt glas.

Men för glas utan fot är det värre, där är det svårare, speciellt förstås om de flest dricker samma sorts drink. Kanske dessa små färgglada glasunderlägg i plexiglas underlätta lite om man införskaffar ett gäng med olika färger. För om man nu är duktig och sätta tillbaka glaset på underlägget så har man ju iaf en sportslig chans att 5 minuter senare identifiera sitt glas :-)

Dessa kallas Leftovers och säljs på
DesignOnline för 25 kronor styck.

Leftovers
Foto: DesignOnline

Tänd ett ljus...

..eller varför inte flera stycken? Vi var hemma hos en kompis i helgen som gick och de hade en så snygg ljusstake på bordet - Georg Jensens Season (t.v. nedan). Blev riktigt sugen på en själv, men så fick jag syn på en jag gillade ännu mer - Swing kandelaber (t.h. nedan). Men självklart är den jag gillar dyrare...suck. Den förstnämnda kostar 769 kronor och Swing kostar 1399 kronor, från Dansk Design.

Seasonswing
Foto: Dansk Design.

Ännu mer Ego!

Apropå det nya varumärket Ego som jag bloggade om häromdan så har ju Iittala en serie som heter Ego som också den är riktigt läcker. Finns att köpa lite varstans, bl.a. på Åhléns och DesignOnline. På DesignOnline kostar espressokoppen 129 kronor, kaffekoppen 179 kronor och den stora härliga frukostkoppen 229 kronor. (Med fat)

Ego2Ego
Foto: DesignOnline

Kohud på golvet?

Jag har tröttnat rätt rejält på den matta vi idag har under soffbordet. Dagens matta är av persiskt stuk, fast lite "diskretare" än vanligt med färger i beige och brunt. Men som sagt - är så trött på den. Och att katten klöser på den hjälper ju inte direkt för utseendet heller...

Så nu är sambon och jag inne på att hänga på trenden med kohud som matta. Har hört att de är "kattåligare" vilket förstås är ett plus. Hittade denna snygga på
Mio, kostar 1950 kronor. Men ska klura lite mer på det och se om det verkligen skulle passa.

kohud mio

Foto: Mio

Självvattnande krukor från Eva Solo

Nästa inköp från Eva Solo blir nog två självvattnande krukor till köksfönstret. För ett tag sedan köpte jag en sådan kruka till min bror, och nu har det gått så lång tid att jag är övertygad om att den fungerar :-)
Frågan är bara vilken färg som blir snyggast....

Krukorna finns på många ställen, NK, Duka Josefssons,
Dansk Design, m.fl.

Eva solo
Foto: Eva Solo

Belysning

Behöver (eller ja...vill ha kanske är bättre valda ord :-) nya lampor till hallen. I köket hänger Norm 69 från Normann Copenhagen (bild t.h.), och jag vill ha något liknande till hallen. Alltså pendelstuk i vitt.

Så var jag hemma hos min bror och hans familj i helgen, och de har precis gjort om deras hall och jag blev jätteförtjust i deras lampor från IKEA (bild t.v.) Knappa Klöver heter lampan och kostar 199 kronor. Och så kommer den färdigmonterad enligt svägerskan vilket låter perfekt. För att pussla ihop Norm69 tog ett antal timmar...

IKEA lightNorm69
Foto: Privat - designfreak

Krukor till balkongen

Jag skulle vilja ha ett par snygga krukor att ställa på balkongen och fylla med lite ljung. Behöver även nya krukor till köket, men kanske vanliga vita i keramik. Gillar ju skarpt betong och sten så det är väl det som jag kommer kika efter. Kanske måste ta en sväng till helgen och om man hittar några snygga krukor.

Papaya i Australien har ju riktigt snygga krukor, fat m.m. i betong och sten, men det är ju lite långt dit. Får hämta inspiration från deras hemsida istället:


papaya3Papaya2


Foto: Papaya


EGO soppskål

Dansk Design har precis börjat sälja en ny serie som heter EGO. Gillar speciellt deras skedar/slevar som verkligen är annorlunda i sin design. Soppterinen t.v. kostar 799 kronor och pastasleven t.h. kostar 549 kronor. Kanske nåt att önska sig till jul...


















Foto:
Dansk Design

Piffigt i köket

Jag gillar verkligen det här med lite roligare disktrasor i köket - det BLIR verkligen roligare att använda dem. Fast det kanske bara är jag som är knäpp :-)

Här är senaste inköpet, alla från
Designtorget.

disktrasa2Disktrasa
Foto: Privat - designfreak

Swing, swing

När sambon fyllde år häromdagen och fick ett par blombuketter insåg vi att vaser är något vi har ont om. Har kikat på den här vasen i en del affärer tidigare vågar inte köpa den eftersom den nog skulle leva farligt med en busig katt som stojar runt på kvällarna. Men å andra sidan vet jag inte hur mycket blommor man skulle få ner i den :-)

Swingvasen kommer från
Normann Copenhagen och finns på bl.a. Svenssons i Lammhult, Dansk Design, Designonline och Fina Ting.

Swing Normann Copenhagen
Foto: Fina Ting

Cocoon

Den här produktserien heter Cocoon och är tillverkat av spegelpolerat rostfritt stål och säljs på PID. Askfatet har en diameter på 13 cm och kostar 306 kronor (plus frakt). Fruktskålen är 30 cm i diameter och kostar 637 kronor (plus frakt). I samma serie finns även salt-och pepparströare. Riktigt läckra!

cocoon2Cocoon
Foto: PID

Doftljus i höstmörkret

Nu när höstmörkret faller på är det riktigt härligt att mysa med underbara doftljus. Jag fullkomligt älskar levande ljus och blev kallad "The candle lady" av mina vänner i Australien eftersom jag rätt ofta kom hem med doftljus fast det var nåt helt annat jag skulle ha... Min personliga favorit för tillfället är ett doftljusserie från Henri Bendel som jag fick av en vän som köpte ett kit med 4 ljus i New York. De må vara små men de doftar ljuvligt!
Henri Bendel 3Henri Bendel2

Foto:
Bathandbodyworks

Trendiga husdjursprylar

Att gå in i djuraffärerna här i stan är inte direkt en fröjd för ögat. Sakerna är ofta riktigt horribla med konstiga mönster och ingen tanke på design alls. Men jag tycker mig ändå se att företagen fått upp ögonen för djurprylar med snygg design - och inte så konstigt eftersom vi blir mer och mer medvetna om just formgivning och intresset och efterfrågan finns.

Petbitat är ett företag som verkligen lägger stor vikt vid design av deras produkter. Men det kanske inte är så konstigt när företaget startades av en marknadsförare och en modedesigner, Aleck och Bernice. Finns tyvärr ingen återförsäljare i Sverige, men väl i Norge och Danmark. Kolla här för lista över återförsäljare. Men man kan ju alltid beställa direkt från Petbitat och få produkterna hemskickade.

Petbitat säng rödPetbitat skål röd
Petbitat säng transparentPetbitat skål transparent
Foto: Petbitat

Tema - rött

Gick förbi Village en sväng igår och fick syn på de vackra Jellybeanskålarna i klarröd färg. Vill ha!!!

Så inspirerad av gårdagen blir det en presentation av just röda skålar i lite olika tappningar:

Jellybean salladsskål 29cm, 495 kr, Village (kan beställas)
Koziol plastskål, 39 kr, Favoritsaker.se
Robex 3-skål, 239 kronor styck, Bluebox.se
Robex Ying Yang skål, 159 kronor, Bluebox.se


JellybeanKoziol

Robex1Robex2
Foto:
Jellybean, Favoritsaker, Bluebox (x2)

Village

En jättemysig affär nere i stan är Village. Mycket fina saker och jag har faktiskt inte varit där på ett tag, har inte sett den nya höstkollektionen. Kanske blir en sväng nu till helgen om jag har tid! Svampplockningen ligger ju rätt högt prioriterat :-)

Men en sak som jag inte direkt är nöjd med är Villages hemsida - saknar verkligen att kunna se lite fler produkter och i större bilder. Jag är ju en sån som gillar att kolla på grejer på nätet och sen springa förbi och inhandla saker jag sett ut. Men tyvärr går inte det på Villages hemsida....

Lite inspirationsbilder:

Village1Village3Village 4
Foto: Village

Väggdekoration /hylla/hängare

Den här häftiga väggdekorationen, hyllan eller hängaren är formgiven av Cross/Mathias för Wokmedia. Idén kom från översvämmningar i Sri Lanka där träd stack upp ur vattnet. På samma sätt som grenarna nu sticker ut från väggen.

Kanske något den händige kan fixa själv? Snyggt är det i varje fall!

Lunuganga 2Lunuganga
Foto: Wokmedia

Eero Aarnios designklassiker 1

Idag är det 1 oktober och hösten är verkligen på väg. Så vad passar bättre än ett par designklassiker i lite höst och vintermiljö för att komma i stämning? Finske Eero Aarnio är en av pionjärerna när det gäller att skapa möbler i plast. Redan 1963 designade han den välkända Ball Chair (t.h. nedan) och fyra år senare skapades Pastill Chair (t.v. nedan), en annorlunda gungstol som även flyter i vatten och kan användas som pulka på snön. För Pastill Chair gavs Eero 1968 American Industrial Award.

Aarnio Eero pastill chair1Aarnio Eero ball chair1
Foto:
Eero Aarnio

Cybershot mobil

När min gamla mobil hängt sig för sjuttioelfte gången fick jag nog... Drog ner till stan och införskaffade mig en sprillans ny Sony Ericsson mobil, en cybershot. Har inte hunnit lära mig så mycket ännu, men kameran och mp3-spelaren verkar väldigt bra! Och designen är ju inte helt fel heller :-)

Cybershot mobile2Cybershot mobile1
Foto: Privat designfreak