Turkost!

När jag igår hämtat mina kuddar från Dansk Design så insåg jag att det blev lite färglöst i soffan (de tidigare kuddarna var röda). Så idag blev det en kort shoppingrunda efter jobbet och sicken tur jag hade när jag fick se ett par turkosa kuddar från SerholtHaga Hem. Och till nedsatt pris dessutom (200 kr styck). Slog till, och visst blev kombinationen bra?

Eftersom jag blivit helt frälst i turkost så passade jag på att göra en liten färgförändring på bloggen också :-)
kuddar
Foto: privat - designfreak

Shopping...

...blev det igår och jag kunde inte hålla mig från att köpa en kompis till min födelsedagspresent ;) Det fick bli den fina bruna skålen denna gång. Plus brödpåsen från Stelton.

Och idag har jag hämtat de fina kuddarna och getingfällan som jag beställde i måndags. Är riktigt nöjd!

Duka Josephssons
Foto: Privat - designfreak

Tisdagstema styrka

Jag hänger på Tisdagstema och visar en bild från i maj. Temat är styrka och en myran är väl ändå väldigt stark som kan bära 40 gånger sin egen vikt.
styrka
Foto: Privat - designfreak

Presenter!

Inte illa att komma hem på sin födelsedag och mötas av sin underbara sambo med härliga presenter! Den här vackra skålen, Marimekko från Iittala, och härliga blommor var en del av de presenter jag fick av honom. 

Jag fick även en jättefin ljuslykta från min lillasyster som jag träffade igår - ska posta ett foto på den snart också.
 
Nu bär det av ut på stan för en födelsedagsmiddag!

birthday

Foto: Privat - designfreak

Födelsedag!

Eftersom det är min födelsedag idag så har jag beställt ett par presenter till mig själv från Dansk design. Båda har jag bloggat om tidigare, här (kuddarna) och här (getingfällan).

Kuddarna är på rea och kostade bara 299 kronor för 2 stycken (normalpris är ca 780 kronor). Getingfällan kostar 229 kronor.
dansk design
Foto: Dansk design (montage av designfreak)

Piffa till tvättstugan

blink tiles
Fick syn på dessa fina kakelplattor som ju skulle vara snygga att ha i en tvättstuga. Jag skulle absolut tycka det var trevligare att tvätta om det varit snyggt i tvättstugan!

Kakelplattorna kommer från
Blink Tiles.

Foto:Blink Tiles (montage av designfreak)

Mums!

Vill bara önska alla en fortsatt trevlig helg!

Hinner inte blogga nåt nu i helgen direkt, men ett litet foto på kvällens efterrätt kan jag bjuda på ;-)

mums
Foto: Privat - designfreak

Bottle Bag

Idag har jag beställt två stycken flaskväskor, Bottle Bags, från Inreda. När vi ska till vår sommarstuga så måste man gå en ganska brant stig ner till vattnet där stugan ligger. Och självklart kommer vi ha med oss många flaskor, juice, läsk, vin, etc. Där tror jag dessa väskor kommer att komma till användning. Det får plats hela 9 st 1,5 litersflaskor per väska. Materialet är slitstarkt nylon.

Den blommiga tyckte jag var riktigt söt, men köpte även en svart som är lite diskretare. Kostar 80 kronor styck (plus frakt).

BottleBag
Foto: Inreda (montage av designfreak)

Snygg Vagga

image424En nära vän till mig är gravid i 38:e veckan och ska alltså bli mamma nu i veckorna. Så det känns lite extra aktuellt att kolla in de snygga barnsakerna som finns därute.

Den här vaggan heter Knoppa och är designad av  Anna Häggblom och Ola Stålhammar. Vaggan kan hissas, sänkas och ger fria rörelser som bebisen är van vid från fosterlivet. Knoppa kan lätt hakas av och för att hängas upp någon annanstans.

Finns att köpa på
Designtorget för 1550 kr.


Foto: Designtorget

Plädar från Pappelina

Pappelina
Riktigt snygga plädar till sommarens picknick kommer från Pappelina. Finns i två varianter, Lilo (bilden) och Seb.
Kommer i två storlekar:

100x150 cm pris 625 kr
150x200cm pris 1025 kr

Design av Lina Rickardsson.

Lampan Foto

FotoDen här snygga lampan har en härlig retrolook och ser ut som en gammal lampa från filminspelningar. Lampan heter Foto och kommer från Zero. Det är Thomas Bernstrand och Mattias Ståhlbom som står för designen.

Finns att få tag på via DesignOnline för 6819 kronor plus frakt. Finns även som vägg/taklampa och i svart utförande.

Foto: Zero

Lull-lull till balkongen

Gick förbi Prinsgatans blomsteraffär här i stan och kunde inte låta bli att köpa dessa turkosa små lyktor och det fina lilla glaset med små violer. Föll pladask som man säger! :-)

Lyktorna kostade 35 kronor styck (eller 5 för 150 kr) och det lilla arrangemanget kostade 125 kronor.

Nu ska här mysas på balkongen! Trevlig helg!


balkongen
Foto: Privat - designfreak

Lysande tavlor

Bokstavligen! De här snygga tavlorna kommer från Duffy London och består av ett tryck på en bomullscanvas som sträcks över en träram. I träramen sätts sedan små tunna lampor vilket gör att ett mjukt ljus kommer igenom duken.

Glo Canvas heter produkten och finns med lite olika tryck. Man kan även använda en egen bild. Priset är följande:
65 cm x 65 cm    £195
90 cm x 90 cm    £235
140 cm x 90 cm  £315

Me like!!!
glocanvas
Foto: Duffy London (montage av designfreak)

Trevlig Nationaldag!

slottskogenÖnskar alla en trevlig nationaldag med en bild på en Azaleaknopp från Slottskogen.

Helt otroligt vackert är det nu i Azaleadalen med alla blommor!

Foto: Privat - designfreak

Svenssons i Lammhult

svenssonsFoto: Svenssons

Äntligen! Måste faktiskt säga det, för äntligen har Svenssons i Lammhult fått tummen ur och uppdaterat sin hemsida. Så mycket bättre!!!

Jag gillar verkligen deras butik på Järntorget som jag ofta går förbi. Och har saknat att lätt kunna se deras sortiment på nätet. Jag hoppas de lägger in så mycket de kan av sitt sortiment, ser lite tunt ut under Prylar...

Eva

EvaDen här lite annorlunda magnetlisten köpte vi till våra knivar förra året. Platsen där vi ville ha knivarna är under ett köksskåp och med vår vattenkokare framför, så det var viktigt att lätt kunna få tag på knivarna. Denna tycker jag är lite mer funktionell än de traditionella "platta" listerna.

Är helt enkelt väldigt nöjd med vår knivlist. :-)

Listen heter
Magneto och är formgiven av Poul Solbjerg och Peter Egelund. Varumärket är Eva (Tror t.o.m. det stod Eva Solo på förpackningen). Vi fick tag på den via Duka Josephsson här i Göteborg, kommer dock inte ihåg priset.

Foto:
Eva

Snygg hub

Hub
Foto:
LaCie (montage av designfreak)

Den här hubben gillar jag verkligen, skulle vara riktigt snygg på skrivbordet. Och man skulle slippa leta efter alla sladdar man behöver till de olika sakerna. Kommer med en liten fläkt och en lampa.

LaCie Hub har 4 USB 2.0 portar och 2 FireWire 400 portar. Bakom designen ligger Ora-Ïto.

MEN - av recensionerna att döma är hubben inte direkt användarvänlig och den faller omkull alldeles för lätt. Får väl hoppas på en förbättrad generation II om det blir någon sådan. Kul dock att det börjar komma in design i de annars rätt fula datortillbehören!

Finns på t.ex. Pixmania där den kostar 770 kronor.