Tidningshylla

I höstas såg jag denna fina tidningshylla från Krookodil (finns på bl.a. Svenssons i Lammhult och Designonline):

Krookodil hylla
Foto: Designonline

Men eftersom priset för denna tidningshylla ligger på mellan 799 - 850 kronor så tänkte jag att jag skulle försöka fixa en liknande hylla själv istället, för en lite billigare peng. Sagt och gjort - fixade plexiglas från lokala glasmästaren och ekplanka från Hornbach. Plus lite skruvar och ett par timmars arbete. Min kostnad blev ca 250 kronor och här är resultatet:

Hylla
Foto: Privat - designfreakPilleraskar

I min väska har jag en liten pillerask i metall som jag köpt nån gång för länge sedan. Men tyvärr skramlar det väldigt mycket om den när jag har mina huvudvärkstabletter i, och eftersom asken inte är uppdelad i några mindre fack så slås de sönder ibland eftersom de studsar runt och slår i sidorna. Nu fick jag syn på denna lilla pillerask från Koziol, och den borde ju vara perfekt men sina fyra fack. Hittade den på Bluebox där den kostar 69 kronor.

Koziol mintgrönKoziol blåKoziol rosa
Koziol
Foto: Koziol


Har iofs sett en ännu snyggare pillerask, denna från Steltons i:con serie. Men då kostar den också runt 300 kronor. Dock verkar det bara vara ett fack igen, men kanske är det bättre material inuti som gör att pillerna inte slår i sidorna så hårt? Finns på DanskDesign t.ex.


Stelton i:con
Foto: Stelton

Smart tvålflaska

Här är verkligen nåt som jag behöver - en snygg och smart flaska att förvara flytande tvål i. Flaskan är tillverkad i mjukt gummi och man klämmer lätt om den för att få ut tvål. Att den är gjord av gummi verkar ju dessutom bra om den ska stå på ett blött handfat...

Flaskan heter "Soap Belly" designad av
Kommer Kors för Holländska Cleverline. Det är f.ö. samma företag som ligger bakom succén "Cable turtle" som bl.a. har funnits på DesignTorget. Man får hoppas att de tar in även denna smarta pryl som nominerats till Dutch Design Award.

soap belly
Foto: Kommer Kors

Alice Smyth timber storage

Förvaring är väl nåt som de flesta behöver och jag gillar snygga lådor som man kan ha stående framme, för de där sakerna man vill ha tillgängligt men ändå undanstoppat. Fick syn på denna snygga förvaringslåda, men har tyvärr inte hittat någon som säljer den i Sverige. Denna fanns på Top3ByDesign, en affär i Australien, vet inte om de skickar produkter internationellt. Men jag ska till Sydney i början av nästa år, så kanske kan man ta med sig iallafall en liten låda hem...

Alice Smyth timber storage
Foto: Top3ByDesign

Lush

Lush-butikerna är ju svåra att missa när man promenerar på stan. Deras underbart doftande produkter är inte bara som sagt doftande utan även bra och snygga. Piffar verkligen upp i badrummet! Och nu finns även Lush webshop där man kan köpa grejerna och få hemskickat. Men då förlorar man ju upplevelsen att springa runt i butiken och sniffa som en galning :-)

Mina personliga favoriter är Butterball badbomb (39:-/95g), Bohemian tvål (underbar citrusdoft, 39:-/100g) och slutligen en grym massageolja - Amazonian (i block som smälter i handen eller mot huden, 99:-/200g). Skulle även vilja prova deras lyxiga badoljor, Floating island låter intressant med doft av sandelträ, citron och labdanum (49:-/100g).

Lush ButterballLush BohemianLush AmazonianLush Floating Island

Foto:
Lush

Nostalgiskålar

Vilken nostalgitripp att se dessa skålar gjorda av klassiska gamla LP-skivor! Finns att få tag på via Elsewares och kostar $26.00. Men den händige kanske kan fixa till sådana här själv med de gamla LP-skivorna ur förrådet...har ju själv en hel hög som samlar damm i källaren...
vinylskål2vinylskål1

Foto: Elsewares

Chelsea flower show

I maj i år gick Chelsea Flower Show av stapeln och på deras hemsida kan man hitta mycket inspiration för sina trädgårdar och balkonger.

Chelsea flower show
Foto: Chelsea Flower Show

Sara Hammars kopp

Den här koppen med tillhörande fat är formgiven av den svenska glasblåsaren Sara Hammar som har en egen glashytta. Finns i svart med slinga av rött, gult, blått eller grönt och hittas på Designtorget.
Den i mellanstorlek kostar 525 kronor och den lilla 425 kronor. Läckert!

Sara Hammar
Foto: Designtorget

Försenad födelsedagspresent

Träffade fler familjemedlemmar i helgen och fick då en lite försenad födelsedagspresent... Och precis som alla de presenter jag fick på födelsedagen så var det här en sak jag önskat mig - en Tivoli Audio Model One designad av Henry Kloss - och den är såååå bra! Ljudet är så grymt och jag blev väldigt glatt överraskad när jag såg att det finns Aux - så jag kan spela mina skivor i en gömd cd-spelare och ta ut ljudet i denna. Perfekt!

Tivoli Audio
Foto:
Tivoli Audio